16.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialConstănţenii joacă pentru Europa

Constănţenii joacă pentru Europa

Fetele de la CSV 2004 Tomis dispută, azi, ultimul meci în Liga Campionilor, iar băieţii evoluează mâine în Cupa Challenge.

 

Sezonul european continuă pentru cele două echipe din Constanţa. Programul competi­ţio­­­nal este unul foarte încărcat atât pentru fetele de la CSV Tomis, cât şi pentru băieţii de la CVM Tomis. Partidele din campionatul intern şi cele din competiţiile europene se succed într-un ritm alert. Astfel, după ce au evoluat în campionat, la finele săptămânii trecute, azi şi mâine constănţenii vor evolua în Europa.

Primele care intră în scenă sunt fetele. CSV merge la Baku pentru a da piept cu Azerrail din localitate. Partida care începe la ora 17.00 este ultima pe care campioana României o dispută în actuala ediţie a Ligii Campionilor. Pe ultimul loc în ierarhia grupei, faţă în faţă cu liderul grupei şi totodată una dintre cele mai bogate formaţii ale Europei, formaţia de la malul mă­rii nu mai are şanse de a se ca­­li­fica mai departe decât dacă reuşeşte o minune în Azerbaid­jan.

Băieţii vor evolua miercuri. Partida se dispută în Sala Sporturilor din Constanţa, iar adversară este Ştiinţa Explorări Baia Mare. Nu este însă vorba de un joc de campionat, ci manşa secundă din cadrul 16-imilor de finală ale Cupei Challenge. Tomis a reuşit să se impună cu 3-1 în partida tur, disputată pe terenul maramureşenilor. În aceste condiţii, Began şi compania au nevoie de un succes la Constanţa pentru a merge în faza următoare a competiţiei. Tomis şi-a propus ca în acest an să dispute finala competiţiei. Obiectivul nu pare a fi greu de realizat, deoarece tabloul de concurs nu aduce în faţa echipei de pe litoral adversari de calibru. 

CSV continuă în Cupa CEV

Gruparea constănţeană de volei feminin CSV 2004 Tomis nu va încheia socotelile cu Europa după partida de azi cu Azerrail Baku.

Echipa antrenată de Darko Zakoc va fi repartizată în Challenge Round din Cupa CEV, a doua competiţie ca valoare a voleiului continental de club.

Constănţencele vor juca în acea fază pentru un loc în careul de aşi al întrecerii respective.

2 puncte a adunat CSV în clasamentul grupei din Liga Campionilor, insuficient pentru calificarea în optimi.

Cele mai citite

Probleme pentru Universitatea Craiova! Se amâna debutul lui Cicâldău

Universitatea Craiova se confruntă cu o problemă în ceea ce privește revenirea lui Alexandru Cicâldău, mijlocașul de 27 de ani, care continuă să fie...

Directiva europeană privind industria textilă: Pașaport digital și materii recuperabile obligatorii, din 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, toate produsele din sectorul textilelor, confecțiilor și pielăriei vor fi obligate să aibă un pașaport digital, conform unei directive...

Țara vecină cu România care reintroduce serviciul militar obligatoriu

Guvernul Serbiei a aprobat vineri reintroducerea serviciului militar obligatoriu, o măsură eliminată în urmă cu 15 ani, conform declarațiilor președintelui Aleksandar Vucic. Președintele a considerat...
Ultima oră
Pe aceeași temă