15.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialConstanta, orasul masinilor furate

Constanta, orasul masinilor furate

»  Un Mercedes de lux furat din Italia, descoperit pe strazile municipiului.

»  De la inceputul anului oamenii legii au retinut 30 de autoturisme.

La doar cateva zile dupa descoperirea unei masini furate din Occident pe strazile Constantei, lucratori Directiei Politiei de Frontiera Constanta au depistat un nou autoturism care circula pe strazile municipiului dupa ce a fost furat din Italia.
R. Belun, de 33 ani, se afla la volanul unei masini de lux marca Mercedes clasa E 270, despre care oamenii legii detineau informatii ca este furat.
In urma verificarilor efectuate la punctul de contact Oradea a reiesit faptul ca respectivul autoturism figureaza ca furat din Italia in data de 18 iunie 2008.
Pana la finalizarea cercetarilor, masina, in valoare de aproximativ 15.000 euro, a fost indisponibilizata la sediul Politiei de Forntiera.

"Conducatorul auto a declarat ca a primit autoturismul de la un prieten din Bucuresti pentru efectuarea unor probe in vederea cumpararii. Conform declaratiei soferului, bucuresteanul a achizitionat masina cu 20.000 euro", a precizat agent Marius Niculescu, purtatorul de cuvant al Directiei Politiei de Frontiera Constanta.
Pe numele conducatorului auto au fost intocmite actele premergatoare urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de complicitate la furt.
Numarul autoturismelor introduse ilegal in tara a crescut in ultima perioada. Politistii descopera doua masini furate din strainatate in fiecare saptamana.
Pana in prezent oamenii legii au depistat 30 de astfe de autoturisme.

» Atentie la chilipiruri!
Desi conducatorii auto de-pistati la volanul unor masini furate au declarat in unanimitate ca habar nu aveau despre faptul ca autoturismele fusesera furate, in realiate lucrurile nu sunt deloc asa. In cea mai mare parte a cazurilor este vorba despre filiere de trafic cu masini, care
intr-adevar, daca nu ar fi fost descoperite, urmau sa fie vandute la preturi avantajoase unor amatori de chilipiruri. Politistii ii avertizeaza pe clientii de buna-credinta sa verifice masinile pentru a nu risca sa ramana fara acestea in cazul in care se descopera ca au fost furate.
Conducatorul auto a primit autoturismul pentru efectuarea unor probe in vederea cumpararii." Agent Marius Niculescu

Cele mai citite

Banca Națională a Republicii Moldova menține rata dobânzii la 3,60% pentru a treia oară consecutiv

Banca Națională a Republicii Moldova a decis menținerea ratei dobânzii de bază la 3,60% pentru a treia oară consecutiv, a anunțat joi Biroul de...

Cultură de canabis descoperită într-o zonă împădurită de pe muntele Pietricica

Procurorii DIICOT au descoperit două culturi de canabis în județul Neamț, una amplasată într-o comună și cealaltă într-o zonă împădurită de pe muntele Pietricica....

Rectificarea bugetară aduce bani în plus pentru anumite domenii

Rectificarea bugetară ar urma să asigure fonduri pentru recalcularea pensiilor și plata indemnizațiilor de șomaj până la finele anului. Ordonanța a fost scoasă la...
Ultima oră
Pe aceeași temă