25.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialConcesionarea domeniului public, motiv de scandal la Deva

Concesionarea domeniului public, motiv de scandal la Deva

Consilierii locali ai municipiului Deva au amanat, in urma unor discutii aprinse in sedinta de CL, concesionarea unei suprafete de 80 de metri patrati. Spatiul vizat se afla in spatele fostului restaurant „Transilvania”, apartinand SC „Ardealul” SA, administratorul acestuia dorind sa concesioneze terenul respectiv pentru a-si extinde constructia.
Documentatia urbanistica, faza Plan Urbanistic de Detaliu pentru aceasta constructie a fost aprobata prin Hotararea de Consiliu Local nr. 172 din 26 aprilie a acestui an. Administratorul firmei respective, Ioan Stancu, doreste sa amenajeze etajul intai al fostului restaurant si sa ridice un alt etaj deasupra, supraetajarea urmand sa se realizeze pe toata adancimea parterului construit, precum si pe suprafata pe care doreste sa o concesioneze.
Stancu a spus ca vrea ca pe suprafata de 80 de metri patrati sa construiasca o camera pentru centrala termica, hol, camera lift si scari de acces ce vor deservi birourile de la etajul I si II. Pentru concesionare, era propusa suma de 196.200 de lei vechi pe metrul patrat pe an, durata urmand a fi de 49 de ani.
O parte din consilierii deveni s-au opus acestei concesionari, sub diverse motive. „In general m-am opus concesionarii de terenuri din domeniul public, pentru ca s-au dat deja mii de metri patrati din domeniul public, care, ulterior au fost cumparate de concesionari. Sunt anumite nereguli si mie nu mi se par in regula astfel de actiuni. Domnul Stancu doreste sa supraetajeze spatiul existent, ceea ce inseamna sa acopere vederea a doua nivele ale blocului-turn, situat in stanga spatiului, dar si a celui din spate. In plus, dupa ce va concesiona acest teren, il va cumpara cu o suma derizorie pentru zona I a municipiului, aproximativ 100 de milioane de lei, si il poate vinde ulterior cu doua, sau trei miliarde. Treptat, va dori sa concesioneze bucata cu bucata din terenul vecin. Nu concep ca, dupa jefuirea SC „Ardealul” SA Deva, printr-o privatizare dubioasa, care a atras un proces cu 10 dosare penale, anumite persoane sa fie calcate in picioare de cineva care are multi bani”, a afirmat alesul local Gabriel Joca.
Nici consilierul Francisc Kovacs nu a fost de acord cu concesionarea terenului. „Nu mi se pare firesc ca locuitorii acelei zone sa fie nevoiti sa ocoleasca o distanta de 600-700 de metri ca sa ajunga la domiciliul lor. Mai mult, in zona nici nu poate fi vorba de accesul auto”, a spus acesta.
Au existat, insa, si opinii favorabile. „Zona respectiva a fost ingradita oricum de foarte multi ani, nefiind o cale de acces catre blocurile din zona. Noi putem sa aprobam aceasta hotarare, pentru ca, oricum, solicitantul nu va putea sa obtina autorizatia de construire fara sa obtina avizul tuturor locatarilor blocului alaturat. Daca acestia semneaza, se va construi, daca nu, dimpotriva. Fara semnatura vecinilor nu se poate face nimic”, a declarat consilierul Dorin Oana.

Cele mai citite

Cum integrăm mobilierul din lemn masiv pentru a crea interioare unice

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...

Kituri profesionale pentru extensii de gene: ce conțin și cum să le folosești?

Te specializezi în domeniul extensiilor de gene sau ești deja un lash artist cu experiență? Indiferent câte seturi de extensii ai aplicat până acum,...
Ultima oră
Pe aceeași temă