17.8 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialCetateni straini, dusi de nas cu bancnote de 500 euro

Cetateni straini, dusi de nas cu bancnote de 500 euro

Mai multi cetateni straini care au tranzitat judetul Bistrita-Nasaud au reclamat la Politie ca au fost jefuiti la drumul mare de cate 500 de euro fiecare. Seful Inspectoratului Judetean de Politie, comisarul Alexandru Tanco, a declarat ca prima actiune de acest gen a avut loc vineri, in jurul orei 15.00, cand un cetatean roman, stabilit in Belgia, aflat la volanul unui autoturism inmatriculat in strainatate, a fost oprit de o masina cu avariile aprinse din care au coborat doi tineri. Acestia l-au rugat sa le schimbe o bacnota de 500 de euro in bani mai maruti intrucat au motivat ca au nevoie de sume mai mici la o benzinarie.
Barbatul a vazut bacnota si le-a oferit contravaloarea ei, fara sa o mai primeasca in schimb. In momentul in care si-a dat seama ca a fost inselat, el a depus o plangere la IJP mentionand ca nu-si aminteste nici fizionomia celor doi, dar nici numerele de inmatriculare ale masinii in care se aflau, cel mai probabil un Seat.
Al doilea incident s-a petrecut sambata, la Piatra Fantanele, unde victima a acelorasi tineri a cazut un cetatean din Republica Moldova care se intorcea din Germania. Acesta a fost oprit pe DN 17, cu aceeasi metoda, insa barbatul i-a urmarit si le-a notat numerele de inmatriculare.
Echipe din cadrul IPJ au organizat filtre pe Valea Bargaului, dar masina data in consemn a reusit sa treaca printr-un astfel de filtru organizat la Tiha Bargaului. Comisarul Alexandru Tanco a declarat ca urmarirea a continuat si duminica, autoturismul fiind gasit, intr-o rapa, in zona de agrement Colibita, cu toate actele in bord si cu placute de inmatriculare noi, nefolosite, care indicau ca ea ar fi inmatriculata la Bucuresti.
In urma cercetarilor efectuate, s-a stabilit ca proprietarul autoturismului este din Oradea, iar numerele au fost imprumutate unei alte persoane. Nici unul dintre cei doi nu au recunoscut evenimentele petrecute in Bistrita-Nasaud.

Cele mai citite

Parlamentul Georgiei interzice prin lege propaganda LGBT

O lege împotriva propagandei LGBT a fost adoptată de Parlamentul Georgiei, marți. Este legea supra "valorilor familiale şi protecţiei minorilor", inspirată de legislația rusească...

Nicolae Ciucă are un plan pentru relansarea industriei românești: „România produce”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, anunţă că i-a cerut ministrului de Finanţe, Marcel Boloş, să prezinte şi în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL planul...

A murit după ce și-a tăiat accidental artera femurală cu un polizor

Un bărbat în vârstă de 60 de ani din satul Nadăş, judeţul Timiş, a decedat, marţi seara, după ce şi-a tăiat accidental artera femurală...
Ultima oră
Pe aceeași temă