Varstnicii spun ca nu au mai vazut niciodata asa ceva. Este adevarat ca la Cernavoda daca ploaia tine mai mult, centrul orasului este acoperit de apa. Joi dupa amiaza insa norii s-au rupt, iar peste Cernavoda, in doar o jumatate de ora, s-a abatut potopul.
Oamenii au vazut cum pe strazi se formeaza torenti care au maturat totul in calea lor. Este greu de imaginat cum apa a putut sa care cu ea asfalt, trotuare, unele betonate, pe care le-a dus pana in centrul orasului. Apa a inundat sau a distrus locuinte, anexe gospodaresti, subsoluri de blocuri, magazine si strazi. Aproape 200 de oameni au muncit pentru a sterge urmele dezastrului. Primarul orasului, Gheorghe Hansa, a declarat ca adancimea apei a fost, in unele zone, de peste 1,5 metri. Cernavoda (apa negra) pare ca isi merita numele.
O prima evaluare a pagubelor estimeaza ca pentru fiecare strada distrusa trebuie investiti peste un miliard de lei. Primarul considera ca proiectul pentru executarea scurgerii apelor, evident subdimensionat, nu poate sa mai astepte.
Lucrarile au fost programte pentru anul viitor, cand conductele vor fi inlocuite cu altele care sa faca fata unor astfel de evenimente. Consilierii locali au fost convocati, de urgenta, pentru a hotari in legatura cu soarta localitatii.
Primarul a propus ca investitiile sa fie restranse iar actiunile, care ar fi implicat cheltuirea unor fonduri sa fie anulate si banii orientati pentru lucrarile de reabilitare a strazilor. Pentru a sterge urmele dezastrului administratia locala are nevoie de o suma cuprinsa intre 5 si 10 miliarde de lei.