În luna martie, pe scena Casei de Cultură din Constanţa vor urca formaţia „Lalaband”, se va relua comedia lui Gogol, „Revizorul”, Fuego va prezenta publicului pe 20 martie spectacolul „O lacrimă de cântec”, iar Dan Puric va juca pe 18 martie, în premieră la malul mării, în piesa „Idolul şi Ion Anapoda”.
Maestrul Tudor Gheorghe pregăteşte, pentru 5 martie, concertul „Ce-am avut şi ce-am pierdut”, iar Horia Brenciu va veni pe 11 martie cu „Fac ce-mi spune inima”. Dintre invitaţii speciali din luna aprilie la Constanţa îi amintim pe Loredana, Espana Baila Flamenco, un spectacol de la Madrid, în premieră, şi sunt solicitări din partea cetăţenilor urbei pentru a readuce piesa „Dineu cu proşti”.
În perioada 1-6 aprilie, atunci când elevii vor fi cooptaţi în proiectul educativ „Şcoala altfel”, vor avea loc spectacole dedicate lor, cu teatre de la Galaţi, Tulcea, Bucureşti, Brăila, Iaşi.
O altă premieră va fi marcată la Constanţa o dată cu montarea filmului în 3D „Tovarăşul de drum”, unic în Europa. Actorii sunt din Arad. Între 15 şi 19 aprilie, vor fi vizionate câte trei filme pe zi, cu imagini 3D şi muzică. Filmul ţine o oră, iar biletul costă 15 lei. O surpriză în acest an pe scena Casei de Cultură va fi şi spectacolul dedicat Mariei Tănase, intitulat „Pasărea măiastră”, în care rolul principal îl va avea actriţa Adriana Trandafir.
Ecouri care nu se sting
Ecourile spectacolului de balet „Lacul lebedelor”, susţinut recent de compania “The Imperial Ice Stars”, nu s-au stins încă, pentru că reprezentaţia care a reunit patinatori celebri a avut mare priză la public. Directorul Casei de Cultură, Gheorghe Ungureanu, este şi acum emoţionat când îşi aduce aminte de acest spectacol grandios. Se poate spune că acest eveniment a fost şi un spectacol aniversar, instituţia de cultură constănţeană celebrând 30 de ani de activitate. „Cea mai mare dorinţă pe care am ţinut de trei ani de zile să o îndeplinesc la Constanţa a fost să îi aduc pe cei mai mari patinatori pe gheaţă. Ei au fost pentru prima dată în România. Au fost la Sala Palatului din Bucureşti şi la noi, la Constanţa. Şi au venit la Casa de Cultură datorită mie. M-am împrietenit cu impresarii. Am vrut să aduc la Constanţa balet pe gheaţă, să pun gheaţă pe această scenă. Cu două zile înainte de spectacol nu am mai avut nici un bilet. Condiţiile tehnice au fost extraordinar de bune. Englezii sunt profesionişti în a pune gheaţă pe scenă, au venit cu tirurile din Anglia. Ruşii de la Moscova sunt renumiţi campioni mondiali. A fost o reuşită”, a precizat Gheorghe Ungureanu.
Managerul mai spune că imediat după punerea în scenă a baletului „Lacul lebedelor” constănţenii s-au arătat interesaţi de a vedea şi alte spectacole pe gheaţă. Iar directorul de la malul mării încearcă, de fiecare dată, să îndeplinească dorinţele spectatorilor iubitori de cultură.
„Am promisiuni că vor mai pune în scenă Spărgătorul de nuci sau Cenuşăreasa. S-ar putea să îi aducem înainte de Crăciun sau în luna februarie 2014, dar cu condiţia să fac două spectacole, unul la ora 16 şi altul la ora 20, pentru că sunt cheltuieli foarte mari”, a spus acesta.