14.1 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăSpecialCât ne costă croaziera pe Marea Neagră

Cât ne costă croaziera pe Marea Neagră

Goeleta „Adornate” efectuează, începând de luna trecută, croaziere pe mai multe trasee din ţară şi din străinătate. Preţurile pentru un sejur variază de la 109 euro până la 1.249 de euro.

Pentru cei care nu au scăpat nici un episod din celebra serie „Toate Pânzele Sus!” şi  au visat la o viaţă  tumultoasă de matelot, dar şi pentru cei care vor să încerce senzaţiile navigaţiei cu vele, litoralul românesc le pune la dispoziţie un nou produs. Ultima venită pe piaţa divertismentului estival, croaziera de lux pe Marea Neagră, se bucură deja de popularitate în rândul turiştilor.

Goeleta „Adornate” poate fi închiriată cu tot cu echipaj, provizii de combustibil  şi alimente pentru scurte ieşiri pe mare ori voiaje de câteva zile. Sau pur şi simplu puteţi deveni unul dintre cei 30 de pasageri care fac o plimbare de câteva ore în apele româneşti.

Marinar pentru o zi

Velierul efectuează, începând cu jumătatea lunii trecute, croaziere pe mai multe trasee: Constanţa-Mangalia, Constanţa-Odessa-Istanbul-Constanţa, Constanţa-Delta Dunării sau Constanţa Balcic. Tarifele încep de la 109 euro şi urcă până la 1.249 de euro. „Avem pachete de plimbări de la şase ore, respectiv în nordul staţiunii Mamaia, până la 12 ore până la Mangalia, plimbări de două zile în Deltă şi Bulgaria. Turiştii beneficiază la bordul navei de mic-dejun, prânz şi cină”, ne-a declarat Gabriel Enciu, directorul executiv al firmei care este proprietara vasului. Goeleta poate caza pe timp de noapte 18 pasageri, iar în cazul voiajelor de scurtă durată poate lua la bord 30 de turişti. În cazul voiajelor de mai multe zile, pasagerii au divertismentul asigurat.

Doritorii pot încerca o urcare pe catarg, pot participa la lucrări marinăreşti de bord, iar la sfârşitul croazierei primesc câte o diplomă care atestă deprinderile de matelot. De asemenea, nava poate fi închiriată 24 de ore pentru 5.000 de euro, 12 ore pentru 3.000 de euro sau 6 ore pentru 2.000 de euro. Pentru petreceri, numărul maxim de pasageri este 40. 

 

Olandezul Zburător

„Adornate” este un velier cu două catarge tip goeletă, a fost construit în 1997 în Olanda şi a fost modernizat complet înaintea achiziţionării de către firma românească. Ambarcaţiunea, proiectată special pentru croaziere de lux, are un echipaj de zece oameni şi a efectuat în cei 13 ani de funcţionare voiaje pe Marea Mediterană între staţiunile  de lux din Italia, Spania şi Grecia. „Adornate” poate atinge o viteză maximă de 13 noduri la navigaţia cu pânze şi opt noduri cu propulsia diesel. Goeleta se încadrează în clasa velierelor A, din care face parte şi Nava-Şcoală „Mircea” aparţinând Marinei Militare. Dacă aveţi ocazia să o vedeţi, nu vă lăsaţi păcăliţi de silueta zveltă şi de culorile deschise care predomină la bord. Goeleta poate naviga pe orice fel de vreme şi se comportă bine pe valuri. Singurii care pot avea de suferit sunt turiştii, însă, pentru a evita răul de mare, ieşirile sunt programate pentru intervale cu mare calmă şi vânt slab.

Cele mai citite

Analiștii CFA România prognozează o inflație de 4,95% și un curs de 5,0735 lei/euro pentru august 2025

Conform sondajului realizat de CFA România în luna august, analiștii financiari estimează o rată a inflației de 4,95% pentru următoarele 12 luni, până în...

VIDEO. Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu, despre salariile de la PRO TV

Într-o ediție recentă a emisiunii „La Măruță”, chefii Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu, care au revenit la MasterChef după o perioadă la...

George Pușcaș a dat cărțile pe față în urma scandalului de națională! „Vreau să clarific totul!”

În ultimele zile, au circulat speculații despre o posibilă plecare a lui George Pușcaș din cadrul echipei naționale a României. Atacantul a ieșit în...
Ultima oră
Pe aceeași temă