16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialBilete online la Teatrul Maghiar

Bilete online la Teatrul Maghiar

Înainte de a ridica cortina celei de-a doua ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru „Interferenţe”, Teatrul Magiar de Stat din Cluj-Napoca (TSM) vine în întâmpinarea publicului cu un nou serviciu: achiziţionarea online a biletelor la spectacolele instituţiei.  „Este posibilă achiziţionarea biletelor online prin intermediul site-ului www.huntheater.ro. Pe site, la meniul program, lângă spectacolul optat, puteţi da un click pe opţiunea «achiziţionarea biletelor online» şi ajungeţi pe portalul biletmaster.ro. Aici trebuie să vă înregistraţi, să vă alegeţi spectacolul, locul pe care-l doriţi şi puteţi cumpăra biletul. Achiziţionarea biletului online se efectuează cu card Visa, iar biletul se poate imprima acasă. Pentru studenţii şi pensionarii care achiziţionează bilete online avem rugămintea ca la intrarea la spectacol să arate legitimaţia, respectiv cuponul de pensie, demonstrând astfel că beneficiază de reducere” spun reprezentanţii TSM.

„Interferenţe”, tot mai aproape

Festivalul Internaţional de Teatru „Interferenţe” va avea loc în perioada 1-12 decembrie, iar primul spectacol din cadrul evenimentului este concertul extraordinar de jazz susţinut de band-ul american Elevation. Spectacolele vor putea fi urmărite de public şi la Casa Tranzit, Fabrica de Pensule, Teatrul Naţional „Lucian Blaga”.

Pe parcursul a 12 zile, amatorii de teatru vor avea la dispoziţie 21 de spectacole jucate de trupe din nouă ţări: Spania, Franţa, Olanda, Polonia, Ungaria, Croaţia, Israel, SUA şi România. Toate reprezentaţiile vor fi traduse simultan în limbile română, maghiară şi engleză. Trupe mari de teatru vor onora ediţa din acest an, cum ar fi Teatrul de la Abadia din Madrid, care va prezenta „Sfârşit de partidă”, în regia lui Krystian Lupa, deţinătorul premiului Europa, „Woyzeck”, în regia lui Josef Nadj, şi „Mothers”, un spectacol special al Ro Theatre din Rotterdam, în regia lui Alize Zandwijk, un spectacol la limita dintre teatru şi documentar, în care joacă imigrante în Olanda din diverse ţări, din toate părţile lumii, care-şi povestesc propria istorie. Biletele costă 20 sau 25 de lei la spectacolele din Sala Studio sau 15 şi 20 de lei în sala de spectacole.  

Proiecţii şi fotografii

Printre evenimetele „Interferenţe” prezentate se numără proiecţii din spectacolele lui Tadeusz Kantor: Wielopole, Wielopole (1981), Astăzi este ziua mea (1990), care vor avea loc la Casa Tranzit. De asemenea, în cadrul festivalului vor fi organizate discuţii cu specialiştii şi regizorii invitaţi şi va fi lansat un album intitulat „Teatrul Maghiar – ultimii 20 de ani petrecuţi în liber­tate”, un album cu imagini din spec­tacole, turnee şi din Sala Studio.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă