21 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecial"Anonimii"de la CFR Cluj

„Anonimii”de la CFR Cluj

– Feroviarii s-au bazat si in aceasta campanie de achizitii pe jucatori care nu au spus mare lucru nici in intrecererile lor interne.

CFR Cluj a avut la reunirea de sambata dimineata doar 14 jucatori. Restul fotbalistilor a ajuns, pana la urma, in week-end-ul care a trecut la Cluj, iar printre acestia s-au aflat si trei necunoscuti. Alaturi de sarbul Rade Veljovic, cei trei formeaza campania de achizitii a alb-visiniilor, cel putin pana acum. Oficialii din Gruia au urmat, si in acest sezon, aceeasi metoda de a aduce jucatori necunoscuti chiar si pentru fotbalul din tara lor natala, insa spera ca dupa cateva meciuri in tricoul CFR-ului lumea sa vorbeasca la superlativ de ei. Daca acum un an si jumatate nimeni nu-i baga in seama pe Emmanuel Culio sau Sebastien Dubarbier, doi argentinieni anonimi cel putin pentru Europa fotbalistica, acum ei sunt monitorizati de marile echipe ale continentului.

 

Presedintele Iuliu Muresan a gandit, probabil acelasi lucru, atunci cand i-a convins pe Dario Flores, Paolo Frangipane si Augustin Viana sa imbrace tricoul alb-visiniu. Totusi, spre deosebire de anii trecuti, de data aceasta sefii campioanei au dat o mai mare importanta ligilor secunde din America latina. Asa se explica aducerea lui Frangipane, care a sosit de la echipa argentiniana Belgrano Cordoba, un fotbalist de la care Muresan va cere, probabil, cel mai mult dintre nou-venitii la campioana Romaniei. El trebuie sa-l faca uitat pe Eugen Trica, jucatorul care a insemnat enorm pentru CFR in ultimul sezon.

De asemenea, cei doi uruguayeni care au aterizat sambata seara la Cluj, Flores si Viana, vin de la echipe fara pretentii in campionatul intern, astfel ca oficialii Clujului spera ca le va iesi, si de aceasta data, miscarea copiata, mai nou, si de celelalte formatii din Liga I. Doar Rade Veljovic, si el venit tot din a doua liga, se poate lauda cu ceva in plus la CV, pentru ca sarbul a fost golgheter-ul campionatului in ultimul sezon si evolueaza pentru nationala de tineret a tarii sale.

PREZENTARE
Cele patru transferuri din inter sezon vor fi prezentate oficial astazi. Totusi, acest lucru va trece pe planul secund pentru ca, langa ei, va sta consilierul sportiv al CFR-ului, Dusan Uhrin Jr. Antrenorul, deocamdata din umbra, a clujenilor a condus, deja, primele antrenamente ale lui Muresan si compania, astfel ca Ales Jindra, tehnicianul din acte al feroviarilor, pare a nu avea o misiune prea complicata la formatia din Gruia. De altfel, majoritatea strainilor reveniti la echipa nici macar nu stiau numele noului lor "antrenor".

Cele mai citite

Atac armat în SUA: cel puțin patru persoane și-au pierdut viața

Un atac armat tragic a avut loc sâmbătă seara în Birmingham, Alabama, unde mai mulți atacatori au deschis focul, ucigând patru persoane și rănind...

Polul prospețimii: Orașul european care domină la capitolul aer curat

Agenția Europeană a Mediului a făcut o clasificare a orașelor cu cel mai curat aer, dar și a zonelor cu cele mai multe probleme...

Modificări în susținerea examenului de de Definitivat în învățământ

Ministerul Educației a anunțat că proba scrisă pentru examenul de definitivat din anul școlar 2024-2025 va avea loc mai devreme, pe 8 iulie 2025,...
Ultima oră
Pe aceeași temă