14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialAngajaţii CJ Mureş ar putea fi plătiţi doar nouă luni în 2011

Angajaţii CJ Mureş ar putea fi plătiţi doar nouă luni în 2011

Deşi au acceptat reducerile de personal dispuse de guvern în 2010, salariaţii din Consiliul Judeţean (CJ) Mureş nu au garanţia că vor fi plătiţi pentru toate cele 12 luni ale acestui an. Asta deoarece, în urma unei rectificări aprobată de consilierii judeţeni, bugetul cu cheltuielile de personal a fost drastic diminuat, iar banii ajung, spune preşedintele CJ Mureş, Edita Lokodi, doar până în luna septembrie.

Consilierii cer lămuriri

Consilierii judeţeni s-au declarat surprinşi de faptul că trebuie să voteze reducerea cheltuielilor şi au cerut lămuriri de la Serviciul Financiar Contabil, pe care l-au suspectat că ar fi întocmit eronat bugetul. „Am votat un buget şi vin cei de la Ministerul de Finanţe să ne spună că trebuie să mai tăiem 18 milioane de lei şi noi am găsit să mai tăiem din cheltuieli de personal. Ori cineva de la cabinet se joacă de-a Ministerul Finanţelor, ori suntem noi vinovaţi prin serviciul de specialitate”, a declarat consilierul judeţean Mihai Poruţiu, care este de părere că, dacă restructurarea a fost făcută corect, iar calculele bugetare au respectat prevederile legale, cei din conducerea judeţului ar fi trebuit să îi convingă de acest lucru pe reprezentanţii Ministerului Finanţelor care acum pot veni să solicite alte reduceri de cheltuieli care ar putea afecta grav funcţionarea forului administrativ judeţean.

Preşedintele CJ Mureş, Edita Lokodi, are însă o altă optică. „Nu am vrut să facem scandal. Dacă se întâmplă ceva, venim la muncă şi nu vom încasa salariile. Nu va intra în colaps CJ Mureş”, a spus Edita Lokodi. Ea mai spune că, deşi a cerut sprijin de la Bucureşti pentru ameliorarea situaţiei, încă nu a primit un răspuns favorabil. În aceste condiţii, reducerea bugetului aprobată săptămâna trecută a fost de 18,4 milioane de lei.

Potrivit directorului economic al CJ Mureş, Iosif Bartha, dacă nu ar fi fost aprobată diminuarea cheltuielilor bugetare, plăţile din Trezorerie ale Consiliului Judeţean Mureş ar fi fost blocate, aşa cum au păţit alte administraţii locale sau judeţene.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă