13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialAngajati ai Administratiei Drumurilor Arad, cercetati pentru luare de mita

Angajati ai Administratiei Drumurilor Arad, cercetati pentru luare de mita

Doi angajati din cadrul Administratiei Nationale a Drumurilor (AND) Arad sunt cercetati de procurori, dupa ce au pretins unui angajat al unei firme hunedorene o suma de 1.500 RON, pentru a-l scuti de plata unei amenzi. La biroul din Hunedoara al Directiei Generala Anticoruptie s-a prezentat, joi, un patron care a denuntat faptul ca un functionar de la Administratia Nationala a Drumurilor Arad i-a pretins bani pentru a-l „scuti” pe unul dintre angajatii societatii de la plata unei sanctiuni contraventionale de 8.200 RON.
Salariatul firmei fusese depistat in trafic in timp ce transporta o incarcatura ce depasea maximul admis pentru a calatori pe drumurile publice, fara autorizatie speciala. Pentru a nu-i aplica sanctiunea contraventionala prevazuta de lege, functionarul AND a solicitat administratorului, ca mita, 1.500 RON, precizandu-i inclusiv faptul ca dorea ca banii sa fie transferati online la Oficiul Postal nr.1 Arad in aceeasi zi.
In cazul in care nu primea banii, functionarul a amenintat ca in urmatoarea zi va intocmi procesul-verbal de sanctionare. In urma convorbilor telefonice purtate cu denuntatorul, angajatul AND a fost de acord ca 1.000 RON sa ii fie tranferati la Oficiul Postal, iar restul de bani sa-i primeasca ulterior.
Dupa ce denuntatorul le-a confirmat ca a trimis banii prin posta online, ofiterii DGA, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Arad, au trecut la supravegherea oficiului postal, unde joi, in jurul orei 19.00, s-au prezentat trei barbati, dintre care doi erau imbracati in uniforme AND. Oamenii legii i-au lasat pe cei trei, doi functionari ai AND si detinatorul contului postal, sa ridice banii, ulterior retinandu-i la iesirea din cladire si predandu-i colegilor lor de la DGA Hunedoara.
Angajatii AND sunt audiati in prezent de un procuror pentru luare de mita.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă