1.3 C
București
vineri, 27 decembrie 2024
AcasăSpecialAncheta penala pentru un prejudiciu care nu exista

Ancheta penala pentru un prejudiciu care nu exista

La Agigea, primarul a primit increderea de a mai exercita un mandat. In schimb, Consiliul Local este dominat de social-democrati, care nu se impaca cu gandul ca au pierdut Primaria. In incercarea de a-l determina pe primar sa-si dea demisia, consilierii au formulat plangere penala impotriva edilului, pentru un prejudiciu de 13 miliarde de lei. De fapt, paguba nu exista… Au fost vandute terenuri care nu se aflau in patrimoniul Consiliului Local si pentru care proprietarii de drept au acte in regula.

Politia a fost chemata sa cerceteze prejudiciul produs Consiliului Local Agigea prin vanzarea a peste 11 hectare de teren pe care s-a ridicat un mare centru comercial, mandrie si sursa de venituri pentru localnici. Nimeni nu s-a pronuntat cu privire la avantajele pe care le are faptul ca s-au creat o multime de locuri de munca, iar taxele si impozitele aferente activitatii, ce intra la bugetul local, sunt estimate la trei miliarde de lei in fiecare an. In schimb, cusurgiii au considerat ilegala tranzactia prin care s-a obtinut terenul aferent constructiei. Grupul de consilieri PSD din Consiliul Local Agigea, in fruntea caruia s-a instalat Cristian Carjaliu, are mereu ceva de comentat in legatura cu deciziile conducerii Primariei. Pentru nici un localnic nu mai este o noutate faptul ca PSD doreste eliminarea din fruntea institutiei a primarului ales pentru a doua oara de cetateni.

Gaselnite social-democrate

Consilierii PSD l-au acuzat pe primarul Ion Ionita de producerea unui prejudiciu de 13 miliarde de lei, creat prin vanzarea terenului pe care s-a ridicat en gros-ul de la intrarea in localitate. Privita din afara, povestea este foarte simpla, dar prezinta complicatii numai din punctul de vedere al social-democratilor. In 2002, o suprafata de 11,5 hectare de teren a facut obiectul retrocedarii, prin aplicarea Legilor fondului funciar. Familiile Sasu, Bilal si Diaconescu si-au primit inapoi terenurile, asa cum scrie la lege. Dupa un an, au acceptat sa vanda suprafetele pe care le detineau pentru constructia en gros-ului. Pentru ca lucrurile sa mearga mai repede, l-au imputernicit pe primarul Ionita sa se ocupe de tranzactie. Nu exista nici un dubiu cu privire la proprietatea terenurilor. Oamenii aveau acte in regula si puteau sa faca ce doreau cu terenul care le apartinea.

Plangere pentru abuz in serviciu

Consilierii PSD din Agigea au reclamat prejudicierea Consiliului Local cu o suma frumusica… Cele 13 miliarde pierdute prin demersurile primarului au facut sa li se impaienjeneasca privirile. In loc sa ceara o expertiza pentru stabilirea pagubei, asa cum cere procedura, consilierii au fost intrebati de anchetatori daca nu cumva vor sa se constituie parte civila in recuperarea banilor. Expertiza este singura modalitate prin care se stabileste valoarea „gaurii” din gestiune. Or, in acest caz nu poate fi vorba despre asa ceva, din moment ce terenurile se aflau in proprietatea unor persoane fizice, nu in cea a Consiliului Local.

Bete-n roate

Si alte initiative ale conducerii Primariei Agigea sunt atacate de cei 11 consilieri PSD, din totalul de 15 pe care ii are forul local. Imprejmuirea de la parcul bisericii, parchetul montat la scoala, consumul combustibilului pentru incalzirea unitatilor de invatamant nu sunt recunoscute ca investitii efectuate de conducerea Primariei, desi exista acte care demonstreaza ca s-au efectuat, iar consilierii nemultumiti le pot vedea cu ochii lor. Este adevarat ca dorinta de putere ii orbeste pe unii si nu le mai permite sa-si vada nici macar varful nasului. Primarul Ion Ionita nu a comentat in nici un fel actiunile unora dintre consilierii locali. „Exista institutii ale statului care au competenta si capacitatea sa verifice care este adevarul. Voi avea un punct de vedere dupa ce se vor incheia cercetarile”, a declarat Ionita.

Cele mai citite

Avertizare de avalanșe în mai multe masive montane din România

Meteorologii emit o avertizare de risc însemnat de avalanșe, de gradul 3 pe o scară de 5, pentru zonele situate la altitudini de peste...

Președintele Germaniei dizolvă parlamentul și declanșează alegeri anticipate

Decizia vine după prăbușirea coaliției guvernamentale conduse de Olaf Scholz, iar alegerile vor avea loc pe 23 februarie 2025. Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a anunțat...

Noi reguli privind TVA pentru IMM-uri începând cu 2025

De la 1 ianuarie 2025, IMM-urile din Uniunea Europeană vor beneficia de un plafon maxim de scutire de TVA stabilit la 85.000 EUR. Măsura vizează...
Ultima oră
Pe aceeași temă