13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialAliatii se cearta pe oameni la Resita

Aliatii se cearta pe oameni la Resita

Un nou conflict a aparut de ceva timp in Alianta „D.A.” Caras-Severin, dupa ce mai multi alesi ai PNL au demisionat din partid si au migrat la PD. Normal, democratii ar fi trebuit sa nu ii primeasca in partid pe dezertori, deoarece intre cele doua formatiuni a fost incheiat un protocol.
Una dintre demisiile importante este cea a fostului primar al orasului Moldova Noua, consilierul judetean Iacob Chisarau, care a renuntat la PNL in favoarea PD, in urma cu o luna. La fel au procedat zeci de consilieri locali, un primar si un viceprimar din judet, gestul acestora trezind mania liderilor liberali.
Comitetul Teritorial al PNL Caras-Severin s-a intrunit, joi seara, in sedinta ordinara pentru a discuta situatia creata prin incalcarea protocolului Aliantei „D.A.”. Membrii acestei structuri din cadrul partidului au adoptat o rezolutie prin care solicita colegilor din Alianta retragerea sprijinului politic si excluderea tradatorilor din randurile Partidului Democrat.
Presedintele filialei liberalilor, Gavril Soran, a declarat ca respectarea protocolului dintre partidele Aliantei, in litera si spiritul sau, ar asigura o buna colaborare intre cei doi parteneri la nivelul administratiei locale si judetene si ca, „din cauza celor intamplate continuarea protocolului revine, din acest moment, in responsabilitatea exclusiva a PD”.
Astfel, liberalii au lasat sa se inteleaga ca daca PD nu va lua masurile solicitate de ei pana la urmatoarea intrunire a Comitetului Teritorial, din luna octombrie, atunci despre Alianta „D.A.” se va vorbi la timpul trecut.
In schimb, vicepresedintele Partidului Democrat, Sorin Frunzaverde, care conduce organizatia judeteana, a respins categoric acuzele partenerilor din Alianta. „Conform legii, pana in data de 10 august primarii si consilierii au avut dreptul sa opteze pentru un partid sau altul. Ceea ce pot spune e ca in Caras-Severin nimeni n-a racolat pe nimeni”, a spus Frunzaverde.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă