22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialAeroportul Sibiu se extinde cu 70 de hectare

Aeroportul Sibiu se extinde cu 70 de hectare

Consilierii judeteni din Sibiu au avut pe agenda, in cadrul ultimei sedinte, o decizie privind extinderea Aeroportului International pe o suprafata aditionala de inca 70 de hectare. Aceasta este destinata prelungirii actualei piste de aterizare si pentru constructia unor facilitati aeroportuare moderne.

Proiectul a fost pus pe tapet de mai multa vreme. Documentatia necesara pentru realizarea acestuia a facut, insa, ca lucrarile sa intarzie sensibil fata de termenul propus initial pentru modernizare – 2007- astfel ca, cel mai probabil, municipiul Sibiu va avea un aeroport modern si mai mare abia din 2008.
Totusi obiectivul nu va fi scos din functiune, operatiunile de modernizare urmand sa fie executate sub trafic aerian. Consiliul Judetean, caruia i se subordoneaza aeroportul, si Primaria au identificat de mai multa vreme terenurile pe care urmeaza sa fie extinsa aerobaza, dar a fost nevoie de o „cascada” de acize si documente oficiale pentru ca acestea sa devina, in final, disponibile.
Astfel, Ministerul Apararii Nationale si-a dat acordul pentru o parcela de circa 16 hectare de teren si constructii aferente fostei baze aeriene de la Sibiu, iar aceste bunuri au fost incluse in patrimoniul municipalitatii, apoi a fost nevoie de acordul Consiliul Local din Cristian si al Agentiei Domeniilor Statului pentru disponibilizarea unei alte parcele de 52 de hectare. Si aceste acorduri au fost primite, iar consilierii judeteni au aprobat, la randul lor, trecerea acestor suprafete in administrarea aeroportului. In maxim 30 de zile acestea trebuie sa fie puse la dispozitia noului proprietar.
Acordul dat de catre membrii CJ reprezinta momentul din care constructorii se vor putea apuca de lucru la modul cel mai serios. Proiectul a fost realizat de catre firma „Iptana” SA Bucuresti si a beneficiat de consultanta din partea companiei germane „Dornier Aviation Consulting”.
Doar pentru lucrarile de proiectare urmeaza sa fie achitate peste 2,6 milioane de euro, iar costurile finale ale operatiunilor de modernizare sunt evaluate la peste 52 de milioane de euro. Fondurile vor fi asigurate din bugetele Primariei si Consiliului Judetean, din resurse guvernamentale si din credite bancare.

Cele mai citite

Generația Z și „teatrul productivității”: schimbări în implicarea angajaților pe piața muncii

Experții observă o tendință în creștere printre angajați, din diverse industrii, de a participa la ceea ce se numește „teatrul productivității” – o activitate...

Dialog satiric, partidul Piraților – Academia Catavencu

– Frumos te-ai mai potcovit, prietene! Cum ai făcut rost de piciorul de lemn? – Într-o luptă cu olandezii care nu voiau să mă...

Băncile taie dobânzile la credite, dar și la depozite. Creditele ipotecare devin mai accesibile

Clienții băncilor sunt sfătuiți să compare ofertele disponibile pe piață, înainte de a lua o decizie privind creditele sau economiile lor Mai multe bănci din...
Ultima oră
Pe aceeași temă