23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecial30 de milioane de euro pentru infrastructura rutiera din judetul Suceava

30 de milioane de euro pentru infrastructura rutiera din judetul Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţean Sauceava a anunţat că în proiectul bugetului de stat pentru anul viitor vor fi prevăzute sume considerabile pentru lucrările de la şoseaua de centură a Sucevei, de la drumul naţional dintre Suceava şi Botoşani, precum şi pentru demararea lucrărilor la primul tronson din şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi.

Cel puţin trrei obiective mari pentru infrastructura rutieră a judeţului Suceava vor primi o finanţare considerabilă de la bugetul de stat, în cursul anului 2012. Este vorba despre continuarea lucrărilor la şoseaua de centură a Sucevei, demararea lucrărilor la unul din tronsoanele de la şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi, precum şi la drumul naţional care face legătura între municipiile Suceava şi Botoişani. Anunul a fost făcut, ieri, la Rădăuţi, de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, cu ocazia unei vizite la un proiect de modernizare a unui parc, proiect derulat cu finanţare de la Administraţia Fondului de Mediu. Şeful administraţiei judeţene a spus că, deşi acest subiect nu are neapărat o legătură directă cu problemele de mediu, este foarte imporant pentru suceveni.

Potrivit celor spuse de Gheorghe Flutur, în bugetul pentru 2012 vor fi prevăzute fonduri pentru lucrările ameple de la ruta ocolitoare a municipiului Suceava. Este vorba de o sumă de 56 de milioane de lei. Gheorghe Flutur a ţinut să aprecieze faptul că la acest obiectiv de investiţii continuă să se lucreze şi în această perioadă, adăug=nd că sunt lucrări dificile, mai ales după ce în zona mănăstirii Hagikadar s-au reactivat alunecările de teren, ceea ce a dus la o suplimentare cu încă două milioane de euro numai pentru consolidarea terenului pentru ca porţiunea de şosea şi din viaductele construite să nu o ia la vale.

Pe de altă parte, Ghgeorghe Flutur a anunţat că o sumă de 55 de milioane de lei va fi prevăzută în buget pentru finanţarea lucrărilor la DN 29, adică dumul naţional care face legătura între municipiile Suceava şi Botoşani. Proiectul a fost demarat de mai multră vreme, dar p=nă acum nus-a deblocat finanţarea, motiv pentru care lucrările nu au început.

O altă rută coloitoare în judeţul Suceava va fi construită pentru municipiul Rădăuţi. Proiectul integral prevede amenajarea unui traseu de 16 kilometri lungime, însă obţinerea unei finanţări pentru întregul proiect este destul de dificilă. De aceea, proiectul rutei ocolitoare a municipiului Rădăuţi a fost separat pe maimulte tronsoane. Anul următor, potrivit celor spuse de Gheorghe Flutur la Rădăuţi, vor fi alocate de la bugetul de stat 25 de milioane de lei pentru unul din tronsoanele care să poată facilita devierea traficului greu al autocamioanelor ce merg spre combinatele de prelucrare a lemnului din zona comunelor Dorneşti şi Satu Mare. Lungimea acestui tronson este de 3,5 kilometri.

Cele mai citite

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, eliminat de armata israeliană într-un atac aerian

Armata israeliană a anunțat sâmbătă că l-a eliminat pe liderul mișcării islamiste Hezbollah, Hassan Nasrallah, în urma unui atac desfășurat vineri asupra cartierului general...

Echipele Apa Nova, pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă

Ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, care preconizează ploi abundente în zilele următoare, inclusiv în Municipiul București, există riscul...
Ultima oră
Pe aceeași temă