16.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecial2011: Anul supremaţiei pentru HCM Constanţa

2011: Anul supremaţiei pentru HCM Constanţa

Se încheie un nou an în care HCM Constanţa a reuşit să domine autoritar handbalul masculin românesc. Pornită la drum în urmă cu opt ani, echipa de pe litoral şi‑a câştigat imediat locul în elita handbalului românesc, pe care a reuşit totodată să îl reprezinte cu succes şi în plan european.

În 2011, HCM Constanţa a reuşit să se impună o dată în plus în Liga Naţională, trecându-şi în palmares al şaselea titlu de campioană şi a treia Cupă a României. Aceste performanţe i-au permis echipei constănţene să meargă din nou în Liga Campionilor, cea mai importantă întrecere continentală rezervată echipelor de club. Aici, Toma şi compania nu au avut prestaţii dintre cele mai reuşite, dar păstrează în continuare şanse la calificarea în optimile competiţiei, performanţă pe care tot HCM a reuşit-o în premieră pentru handbalul masculin românesc, în urmă cu două sezoane.

Tot în acest an s-a disputat aproape o jumătate din sezonul 2011-2012 al Ligii Naţionale. Surprinzător sau nu, HCM Constanţa a reuşit să câştige toate jocurile şi, cu patru puncte avans în clasament, este aproape sigură de un nou titlu de campioană, al şaptelea.

Echipa de pe litoral a fost desemnată şi cea mai bună echipă a judeţului, iar Federaţia Română de Handbal l-a desemnat pe Mihai Popescu drept cel mai bun jucător de handbal al României. De altfel, performanţele grupării de la malul mării se leagă şi de valoarea lotului, la HCM evoluând cei mai buni handbalişti ai ţării, marea majoritate dintre ei fiind titulari de drept la echipa naţională. În aceste condiţii, HCM se anunţă încă de pe acum o echipă greu de bătut şi în anii ce vor urma.

CSU Neptun revine uşor, dar sigur

Dacă la masculin HCM domină autoritar, la feminin situaţia  este radical opusă. CSU Neptun
a fost la un pas de desfiinţare şi nici înaintea lui 2012 situaţia nu este mai bună. Totuşi,
formaţia antrenată de Florentin Pera lucrează de zor la o revenire ce i-ar putea permite măcar  rămânerea în primul eşalon handbalistic al ţării.

CSU a jucat săptămâna trecută la Cupa Dunărea, disputată la Brăila, şi nu are parte de
vacanţă nici zilele acestea, echipa de pe litoral urmând a participa la o nouă întrecere amicală.

6 titluri a câştigat HCM Constanţa, ultimul în 2011.

Cele mai citite

Pilonul II de pensii: Ce trebuie să știe participanții despre retragerea fondurilor și continuarea investițiilor

Contribuția la Pilonul II de pensii este reglementată prin lege și reprezintă un procent din salariul brut al fiecărui angajat. În prezent, aceasta este...

Wirtz Show! Ce record a stabilit germanul la debutul în Champions League

Florian Wirtz a făcut senzație la debutul său în Liga Campionilor, stabilind un record impresionant. Bayer Leverkusen a debutat în noul format al Ligii Campionilor...

Dialog satiric, partidul Piraților – Academia Catavencu

– Frumos te-ai mai potcovit, prietene! Cum ai făcut rost de piciorul de lemn? – Într-o luptă cu olandezii care nu voiau să mă...
Ultima oră
Pe aceeași temă