23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialSorin Ovidiu Vîntu, la Parchetul General: De câte dovezi mai aveţi nevoie...

Sorin Ovidiu Vîntu, la Parchetul General: De câte dovezi mai aveţi nevoie să vă convingeţi că este o instituţie coordonată de SRI şi Băsescu?

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, încarcerat ca urmare a unei condamnări la un an de detenţie pentru şantaj, a fost adus, joi dimineaţa, la Parchetul instanţei supreme pentru prezentarea materialului de urmărire penală în dosarul privind prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii (FNI).

Citeşte şi:

Sorin Ovidiu Vântu, adus la Parchet pentru prezentarea acuzaţiilor din dosarul FNI

La ieşirea de la audieri, Vîntu i-a întrebat pe jurnaliştii prezenţi de câte dobezi mai au nevoie ca să se convingă că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) este o instituţie subordonata Serrviciului Romând de Informaţii (SRI) şi preşedintelui Traian Băsescu.

„De câte dovezi mai aveţi nevoie să vă convingeţi că este o instituţie coordonată de SRI şi Băsescu?”, a întrebat, ironic, Sorin Ovidiu Vîntu.

Procurorii continuă prezentarea materialului de urmărire penală în cazul lui Vîntu.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au extins în 19 iulie 2012 extins cercetările şi au început urmărirea penală faţă Vîntu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălare a banilor.

„Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale, s-a stabilit că, după ce în perioada 1999-2000, a realizat mai multe răscumpărări de unităţi de fond FNI şi a utilizat aceste sume la achiziţionarea unor bunuri imobile (altele decât cele reţinute în starea de fapt din rezoluţia de începere a urmăririi penale)”, informa, printr-un comunicat de joi, Parchetul instanţei supreme.

Cele mai citite

Echipele Apa Nova, pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă

Ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, care preconizează ploi abundente în zilele următoare, inclusiv în Municipiul București, există riscul...

Estimările privind recolta de floarea-soarelui în UE scad din nou, afectate de condițiile meteo nefavorabile

Firma de consultanță Strategie Grains a revizuit în scădere prognozele privind recolta de semințe de floarea-soarelui din Uniunea Europeană pentru acest an, pe fondul...

Antony Blinken acuză din nou China de sprijinirea războiului rus în Ucraina

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a reiterat acuzațiile la adresa Chinei privind susținerea "mașinii de război rusești" în Ucraina, în cadrul unei întâlniri...
Ultima oră
Pe aceeași temă