Grupurile PPDD şi PDL au anunţat, vineri, în plenul Camerei, că vor vota pentru ridicarea imunităţii parlamentarului Ion Stan.
Liderul PPDD Radu Popa le-a spus, în plen, reprezentanţilor PSD: „Să nu ne cereţi nouă, când vă veţi certa cu liberalii şi cu PC-ul, să vă apărăm!”, potrivit Mediafax.
„Eu vă spun că grupul parlamentar al PPDD va vota ridicarea imunităţii, dar nu pentru faptul că l-am considerat vinovat pe Ion Stan, ci pentru faptul că dumneavoastră, cu mass-mediile pe care le patronaţi, veţi spune că PPDD vă protejează corupţii. Vă spun încă o dată astăzi: vă pregătiţi la o comandă politică să arestaţi un om! Să nu cumva să ne cereţi nouă, celor de la PPDD, când vă veţi certa cu liberalii şi cu PC-ul, să vă apărăm!. Şi cum spunea bine Ion Stan, Dumnezeu să ne dea mintea cea bună şi cea de pe urmă!”, a spus liderul deputaţilor PPDD.
Radu Popa a mai spus că el vine din Dâmboviţa, unde deputat este Ion Stan, arătând că acesta a făcut 67 de biserici.
La rândul său, liderul deputaţilor PDL Mihai Stănişoară a declarat, vineri, în plenul Camerei, că democrat-liberalii vor vota în favoarea cererii privind arestarea preventivă a lui Ion Stan.
El a arătat că dacă ar fi existat o demisie a lui Stan din Parlament, „poate că ar fi fost mai bine”.
„Cu siguranţă ne aflăm astăzi în faţa unei situaţii absolut nedorite de niciunul dintre cei aflaţi în sală. Poate că dacă ar fi existat o demisie a colegului nostru ar fi fost mai bine. Rămânând fideli principiului de a nu obstrucţiona actul de justiţie, grupul parlamenatr al PDl va vota în favoarea solicitării Parchetului”, a spus Stănişoară.
Deputaţii au început, vineri, în plenul Camerei, dezbaterera privind cererea ministrului Justiţiei de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Ion Stan.
Deputatul Ion Stan a declarat, vineri, în plenul Camerei Deputaţilor, că el a fost „obiectul unei înscenări judiciare prin care s-a dorit execuţia sa politică”.
Victor Ponta a declarat, vineri, că după şedinţa de plen a Camerei în cazul Stan, se vor reuni Birourile Permanente şi vor stabili audierile miniştrilor, iar după audieri, în jurul orelor 15-16, va avea loc plenul Parlamentului în care el va cere învestirea noului Guvern.