„În speţa Voicu nu cunosc dosarul, nu am citit în amănunt ceea ce este inclus acolo, sunt sincer revoltat că numele meu apare în aceste stenograme, pentru că n-are nicio relevanţă pentru ceea ce înseamnă cercetarea. Dacă asta s-a trimis, inclusiv vorbele domnului senator Voicu despre mine, x, y, z, care nu au nicio relevanţă pentru incriminarea domnului Voicu…”, a susţinut Orban.
La precizarea că senatorul Voicu îl invocă în acel episod ca fiind unul din beneficiarii bunelor relaţii între el şi diverse structuri ale statului, Orban a replicat: „Omul este cercetat pentru o presupusă infracţiune, care probabil e dare şi luare de mită, în cercetarea asta ce relevanţă are invocarea domnului Năstase, a mea, ca o persoană care am beneficiat de ajutorul lui?”.
„În primul rând vreau să spun din capul locului că n-am beneficiat de niciun fel de ajutor, iar cine are o umbră de bun simţ putea să-şi dea seama că eu eram ministru, iar domnul Voicu era parlamentar în Opoziţie, nici nu-l cunoşteam decât dintr-o singură întâlnire protocoloară. Cum puteam să cer eu unui parlamentar…?”, a spus Ludovic Orban.
El a spus că a discutat cu Voicu subiectul accidentului „en passant”, dar nu în seara accidentului . De asemenea, Orban a precizat că nu avea ce să-i ceară social-democratului legat de accidentul auto din 2007.
„Nu am discutat cu domnul Voicu despre accident, nu i-am cerut nimic vreodată legat de accidentul respectiv, nu aveam ce să-i cer domnului Voicu legat de accidentul respectiv, iar ceea ce spune domnia sa bineînţeles face parte dintr-o exagerare. În perioada accidentului respectiv dacă aş fi vrut să vorbesc cu cineva puteam să vorbesc cu ministrul de Interne, şi nu am făcut lucrul respectiv, puteam să vorbesc cu oricine. (…) După părerea mea, este un abuz şi o încălcare a dreptului la proprie imagine al oamenilor care sunt pomeniţi în flecărerile unui parlamentar, şi care, bineînţeles, flecărerile nu au niciun fel de legătură cu realitatea”, a susţinut Ludovic Orban.
Fostul ministru a subliniat, în privinţa modului în care s-a instrumentat campania legată de accidentul său, că el nu a beneficiat de niciun ajutor şi a fost tratat aşa cum sunt trataţi cetăţenii României.
În privinţa confirmărilor făcute de Voicu pentru privind convorbirea telefonică din seara accidentului, Ludovic Orban a replicat: „Este o fabulaţie”.
„Eu am cerut în momentul accidentului proprietarului maşinii să cheme 112. În dosarul care mi s-a instrumentat s-a şi înregistrat apelul de la 112. Am stat trei ore jumătate ca un bou în ninsoare, iar lucrul respectiv l-am făcut în momentul în care s-a produs impactul şi a venit proprietarul maşinii respective”, a spus Orban.
În privinţa declaraţiei asemănătoare a preşedintelui Traian Băsescu care a susţinut că Orban a venit la Cotroceni pentru a cere ajutor în privinţa accidentului care ar fi fost filmat de vreuna din camerele de siguranţă ale Cotroceniului, liberalul a reiterat că dacă el şi-ar fi cerut preşedintelui vreun sprijin ilegal, iar Băsescu nu ar fi prezentat acest lucru opiniei publice în acel moment, înseamnă că „domnia sa nu s-a achitat de obligaţiile sale pe care le avea şi ca preşedinte şi ca orice cetăţean care cunoaşte legea”.
Pe de altă parte, Orban a comentat că negocierea pentru portofoliul de ministru de Interne dintre el şi Voicu menţionată în stenogramă este „falsă”.
„Nu mi-a cerut niciodată aşa ceva, nu am avut nici o discuţie pe tema asta. Cum puteam eu să intervin în nominalizarea domnului Voicu ca şi ministru de Interne, atâta timp cât eu sunt membru al PNL, iar orice desemnare făcută într-un eventual Guvern de coaliţie-nici nu ştiu la ce Guvern se referă, cel post-Geoană-, cum putem noi ca şi membri ai PNL să hotărâm desemnarea unui ministru de Interne. E absurd, stupid”, a precizat Orban.
Liberalul a ţinut să precizeze că, în opinia sa, din ce s-a prezentat public până acum, „singura persoană care putea să se autodenunţe şi într-un fel să furnizeze eventuale probe către Parchet este Căşuneanu”.
Senatorii din Comisia juridică au desigilat, joia trecută, cele două cutii de documente primite de la Ministerul Justiţiei, care conţin şi cererea de încuviinţare a arestării preventive a senatorului PSD Cătălin Voicu, cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenţă şi fals în înscrisuri. Cele două cutii conţin 11 volume, un referat al procurorilor, precum şi cererea de încuviinţare a arestării preventive a senatorului.
Nume de politicieni precum Gabriel Oprea, Ludovic Orban, Marian Vanghelie, Miron Mitrea, de magistraţi – Florin Costiniu, şi de oameni de afaceri – Costel Căşuneanu şi Marius Locic, apar în stenogramele din dosarul DNA prin care se cere arestarea senatorului lui Voicu.