16.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialJuristul Serviciului de Salubritate din Turnu Măgurele, reţinut pentru trafic de influenţă

Juristul Serviciului de Salubritate din Turnu Măgurele, reţinut pentru trafic de influenţă

Juristul Serviciului de Salubritate al municipiului Turnu Măgurele a fost reţinut pentru trafic de influenţă după ce a fost prins în flagrant când primea 700 de lei, bani reprezentând a doua tranşă din suma de 1.500 de lei, de la un bărbat, pentru a-i facilita obţinerea permisului de conducere, potrivit Mediafax.

Potrivit anchetatorilor, denunţătorul a declarat că suspectul i-a dat de înţeles că are relaţii la Serviciul Judeţean Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Autovehiculelor şi că poate să-l ajute să promoveze examenul de obţinere a permisului auto şi şi să obţină inspecţia tehnică a maşinii, servicii pentru care acesta a pretins şi primit aproape 1.500 de lei, respectiv 180 de lei.

În momentul flagrantului, juristul Serviciului de Salubritate al municipiului Turnu Măgurele a fost prins în timp ce primea de la denunţător suma de 700 de lei, bani solicitaţi în schimbul facilitării obţinerii permisului de conducere.

„Un cetăţean a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie – Biroul Judeţean Anticorupţie Teleorman, cu privire la faptul că juristul în cauză a lăsat să se creadă că are influenţă pe lângă funcţionari ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere Înmatricularea Vehiculelor Teleorman şi îl poate ajuta astfel cu promovarea examenului de obţinere a permisului de conducere. În acest sens i-a pretins 1.500 de lei, din care, anterior realizării flagrantului, denunţătorul i-a remis suma de 750 de lei. De asemenea, a rezultat că angajatul a mai pretins şi primit de la denunţător şi suma de 180 de lei pentru a-i rezolva acestuia problema inspecţiei periodice tehnice a autoturismului, tot prin uzitarea relaţiilor pe care le deţinea şi fără ca autoturismul să fie adus în unitatea de service”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie.

În 14 septembrie 2011, juristul a fost trimis în judecată într-un alt dosar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, tot pentru trafic de influenţă. Atunci, suspectul a pretins şi a primit bani de la un bărbat din municipiul Turnu Măgurele pentru a o angaja pe sora sa, asistentă medicală, la spitalul din localitate.

Anchetatorii au spus că în ambele situaţii, bărbatul le-a solicitat denunţătorilor diferite acte şi înscrisuri şi chiar i-a dus în instituţiile unde se puteau rezolva solicitările acestora, respectiv la Spitalul Municipal Turnu Măgurele şi la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere Înmatricularea Vehiculelor Teleorman.

Procurorii au emis ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore pe numele juristului, iar acesta urmează să fie prezentat magistraţilor Tribunalului Teleorman cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Cele mai citite

Simona Halep a primit wild card la turneul WTA de la Tokyo

Simona Halep (32 de ani, locul 1132 WTA) este pregătită să revină în competiții la sfârșitul lunii octombrie, după o absență de 5 luni...

Mircea Lucescu a anunțat lotul preliminar pentru meciurile cu Cipru și Kosovo!

Selecționerul Mircea Lucescu a publicat lista preliminară de jucători care ar putea fi convocați pentru meciurile cu Cipru și Lituania din Liga Națiunilor, iar...

CNAIR anunță modernizarea Transfăgărășanului pentru prelungirea sezonului turistic

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) plănuiește modernizarea Transfăgărășanului, ceea ce va permite extinderea perioadei în care drumul este deschis circulației, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă