8 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSpecialFURT DE MAŞINI DE LUX. Generalul în rezervă Francisc Radici, pus sub...

FURT DE MAŞINI DE LUX. Generalul în rezervă Francisc Radici, pus sub învinuire

UPDATE. Generalul în rezervă Francisc Radici a fost pus sub învinuire pentru favorizarea infractorului, în dosarul privind furtul unor maşini de lux, acesta fiind lăsat să plece, luni, după ce a fost audiat la Serviciul Furturi de Autovehicule din Capitală, potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de Mediafax.

 

11:17 – Generalul în rezervă Francisc Radici este suspectat de favorizarea infractorului, după ce ar fi intermediat recuperarea de către o persoană, contra unei sume de bani, a unui autoturism furat, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, potrivit Mediafax.

Sursele citate au declarat că persoana căreia i-a fost furat maşina ţinea în torpedou toate actele maşinii. Atunci când s-a dus la firma de asigurări pentru a fi despăgubit, reprezentanţii firmei de asigurări i-au cerut talonul maşinii şi cheia de rezervă. Pentru că nu mai avea talonul, acesta a anunţat în mai multe medii că este dispus să ofere o sumă de bani pentru recuperarea maşinii furate.

Acesta ar fi fost sprijinit de Francisc Radici, care s-ar fi oferit să îl ajute. Fostul şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei i-ar fi spus proprietarului maşinii furate ce sumă trebuie să achite, Radici luând un comision.

Generalul (r) Francisc Radici şi alte peste 20 de persoane vor fi audiaţi, luni, în urma unor percheziţii care au avut loc în Bucureşti şi cinci judeţe, la o grupare suspectată de furturi de maşini ai cărei membri sunt apropiaţi ai lui Sandu Geamănu, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor.

_ _ _ _

8:15 – Generalul în rezervă Francisc Radici, fost şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, va fi audiat într-un caz de furt de maşini. Se pare că Radici ar fi cumpărat o maşină despre care poliţiştii au descoperit, luni dimineaţă, în urma mai multor percheziţii, că este furată.

Radici este audiat în legătură cu mai multe percheziţii care au loc în Capitală şi în 5 judeşe din ţară la o grupare specializată în furturile de maşinii. Membrii grupării ar fi apropiaţi de clanul Geamănu. Prejudiciul se ridică la 200.000 de euro.

Citeşte şi Generalul Francisc Radici, pus sub învinuire în dosarul privind achiziţia ilegală unor locuinţe MApN

Amintim că Radici a fost pus sub învinuire în dosarul „Case pentru generali”, privind achiziţia ilegală a unor locuinţe de serviciu de la Ministerul Apărării Naţionale. În acelaşi dosar, procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în cazul generalilor în rezervă Corneliu Dobriţoiu, fost ministru al Apărării, Traian Pigui, Sergiu Medar, Gheorghe Rotaru, Mircea Chelaru, Constantin Năstase şi Floarea Şerban.

_ _ _ _

7:3632 de percheziţii au loc, luni dimineaţă, sub coordonarea I.G.P.R., în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Galaţi, Sibiu, Iaşi şi Alba, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în furturi şi înşelăciuni cu autoturisme.

„În această dimineaţă, sunt efectuate 32 de percheziţii domiciliare în Capitală (19) şi cinci judeţe, respectiv Galaţi (1), Sibiu (1), Iaşi (3), Alba (1), Ilfov (7) de către poliţiştii Serviciului Furturi Auto- D.G.P.M.B., împreună cu poliţişti judiciarişti şi luptători S.A.S. din cadrul Poliţiei Capitalei şi ai celor din judeţele în care au loc percheziţii. La acţiune participă şi ofiţeri specialişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R. şi luptători S.I.A.S.- I.G.P.R.W, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române remis România liberă.

Acţiunea vizează destructurarea unei grupări specializate în infracţiuni de furt, în special de auto, şi înşelăciuni.

Gruparea era monitorizată din noiembrie 2012, prejudiciul creat până în prezent ridicându-se la 200.000 de euro.

În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al D.O.S.-I.G.P.R. şi D.I.P.I..

Cele mai citite

SUA deschide anchetă privind deconspirarea unor planuri secrete ale Israelului împotriva Iranului

Scurgerea este „profund îngrijorătoare”, a declarat un oficial american pentru CNN Documentele, datate 15 și 16 octombrie, au început să circule online vineri, după ce...

Aterizare de urgență pe Aeroportul „Henri Coandă” a unui avion cu peste 200 de pasageri la bord

Reprezentanții aeroportului au anunțat că traficul aerian nu a suferit modificări, din cauza incidentului Aeronava aparţine companiei Wizz Air și a solicitat duminică, 20 octombrie,...

Îmbrățișări limitate la 3 minute într-un aeroport din Noua Zeelandă

Pentru despărțiri cu îmbrățișări mai lungi, pasagerii sunt sfătuiți să folosească parcarea Aeroportul Dunedin din Noua Zeelandă a ajuns în centrul atenției cu un semn...
Ultima oră
Pe aceeași temă