8 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSpecialFostul baron PSD Mischie, condamnat la patru ani închisoare, încarcerat.Vezi cine i-a...

Fostul baron PSD Mischie, condamnat la patru ani închisoare, încarcerat.Vezi cine i-a instrumentat dosarul penal

Nicolae Mischie, fost baron local PSD extrem de influent, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, condamnat definitiv luni de către instanţa supremă la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi luare de mită, a fost încarcerat.

Dosarul a fost instrumentat de actualul şef interimar al DNA, Călin Nistor.

Poliţiştii gorjeni au pus în executare mandatul de arestare emis pe numele Lui Nicolae Mischie, după condamnarea definitivă la patru ani de închisoare decisă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Dosarul a fost instrumentat de actualul şef interimar al DNA, Călin Nistor, atacat de presa aservită USL (PSD-PNL-PC) deoarece a pus sub învinuire mai mulţi membri ai acestei uniuni, dar şi ai PDL. Călin Nistor a instrumentat şi alte  dosare în care a obţinut condamnări cum ar cel al secretarului de stat Ion Ilie Morega. De asemenea a reţinut şi i-a trimis în judecată pe Constantin Nicolescu ( două dosare penale pe numele baronului PSD de Argeş, preşedintele Consiliuli Judeţean), pe fostul primar PDL al Craiovei, Antonie Solomon, pe omul de afaceri şi patron de echipă de fotbal Cornel Penescu, dosarul arbitrilor din fotbal etc. Nistor este un candidat serios pentru funcţia de şef DNA, motiv pentru care adversarii anticorupţiei vor să-l discrediteze, pentru a oferi ministrului Justiţiei pretexte de a nu-l nominaliza pentru nominalizare.

Reamintim că fostul baron de Gorj, Nicolae Mischie, a fost condamnat pentru  că a cerut şi primit mită de la un om de afaceri, în schimbul unor contracte preferenţiale.
 

Nicolae Mischie a fost trimis în judecată  pentru fapte săvârşite  în perioada 1999-2003, Nicolae Mischie a pretins de la omul de afaceri Clement Mocanu executarea unor lucrări de construcţii şi de renovare la trei imobile proprietate personală, valoarea totală a acestora depăşind 4,5 miliarde lei vechi.

În schimbul acestor servicii, Mischie a promis că în dubla sa calitate – de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj şi preşedinte al Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia – îşi poate trafica influenţa pe lângă funcţionari cu înalte demnităţi publice din judeţ pentru acordarea unor facilităţi firmelor aparţinând omului de afaceri, pentru a stopa controalele pe linie fiscală la acestea, cât şi pentru a încheia unele contracte de execuţie lucrări în numele administraţiei publice judeţene pe care o reprezenta.

Nicolae Mischie mai are o sentinţă definitivă şi irevocabilă, de un an de închisoare cu suspendare, care a fost contopită  cu pedeapsa de patru ani de închisoare. Pedeapsa cu suspendare  i-a fost dată lui Mischie într-un alt dosar, în care acesta a fost judecat pentru că în anul 1997 ar fi introdus în ţară o armă de vânătoare pe care nu a declarat-o la vamă.

 Mischie a fost preşedintele Consiliului Judeţean Gorj între anii 1996 şi 2004, perioadă în care a condus şi filiala judeţeană a PSD. Anterior el a fost deputat PSD ( fost PDSR) de Gorj.

Cele mai citite

Aterizare de urgență pe Aeroportul „Henri Coandă” a unui avion cu peste 200 de pasageri la bord

Reprezentanții aeroportului au anunțat că traficul aerian nu a suferit modificări, din cauza incidentului Aeronava aparţine companiei Wizz Air și a solicitat duminică, 20 octombrie,...

Sorin Grindeanu despre tronsonul cu tuneluri de pe A1: Este o rușine pentru România

Ministrul s-a arătat optimist că lucrările vor fi terminate mult mai devreme, decât termenul contractual din 2026 Sorin Grindeanu a mers pe şantierul tronsonului cu...

Marcel Ciolacu: Eu candidez la președinție, pentru că iubesc România

În următorii 5 ani putem fi a 10-a economie a Uniunii Europene, spune Marcel Ciolacu Proiectul de țară al PSD a fost lansat duminică, la...
Ultima oră
Pe aceeași temă