25.7 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialDosar penal pentru un cetăţean ungar prins cu aproape trei tone şi...

Dosar penal pentru un cetăţean ungar prins cu aproape trei tone şi jumătate de tutun fin nedeclarat

Un cetăţean ungar prins de poliţiştii de frontieră de la Punctul de trecere Bechet, judeţul Dolj, că transporta aproape trei tone şi jumătate de tutun fin nedeclerat, care era supus accizării, în valoare de 200.000 de lei, s-a ales cu dosar penal, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Poliţia de frontieră, în data de 5 aprilie 2013, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, judeţul Dolj, s-a prezentat, la volanul unui autocamion cu remorcă, un cetăţean ungar, în vârstă de 33 ani, care transporta, conform documentelor de însoţire, tutun brut de la o firmă din Bulgaria cu destinaţia Letonia.

Cu ocazia controlului amănunţit făcut asupra autocamionului, poliţiştii au constatat că în compartimentul marfă erau mai multe cutii în care se află tutun ambalat în saci de plastic transparenţi ce conţineau în partea de jos tutun fin supus accizării, peste care era aşezat tutunul brut neaccizabil.

Autocamionul şi remorca, precum şi întreaga cantitate de tutun, au fost predate lucrătorilor vamali din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Craiova în vederea expertizării, rezultatele fiind date în cursu7l dimineţii de miercuri.

„Astăzi, 24 aprilie 2013, în urma primirii rezultatelor expertizării, a reieşit că din cantitatea totală de 14.050 de kilograme de tutun, în valoare de 814.800 lei, 3.450 kilograme, în valoare de 200.000 lei, reprezintă tutun pentru fumat supus accizării. Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţeanului maghiar dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de introducere sau scoatere din ţară prin locurile stabilite pentru control vamal, prin sustragere de la controlul vamal, a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal”, se arată în comunicat.

Cetăţeanul ungar este cercetat în stare de libertate.

Cele mai citite

VIDEO Iarnă severă în Africa de Sud. Numeroase drumuri au fost blocate, iar oamenii au rămas captivi în mașini

Vremea a creat haos în Africa de Sud, unde locuitorii din Johannesburg s-au trezit în mijlocul unei ierni neobișnuit de severe. A nins atât...

Adolescentă la volan urmărită de poliție pe străzile din București. A avariat cinci mașini

O tânără de 17 ani a fost urmărită în trafic de polițiști pe străzile din București. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 3 dimineața,...

Două persoane au fost atacate de urs în Brașov și au ajuns la spital

Două persoane au fost atacate de un urs, duminică seară, în localitatea Crizbav din județul Brașov. Victimele sunt o fată de 14 ani, însărcinată...
Ultima oră
Pe aceeași temă