17.7 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialCincisprezece persoane acuzate de furt din maşini şi locuinţe, reţinute după percheziţii...

Cincisprezece persoane acuzate de furt din maşini şi locuinţe, reţinute după percheziţii în Ilfov

Cincisprezece persoane acuzate de furt din maşini şi locuinţe au fost reţinute în urma unor percheziţii care au avut loc duminică, la 22 de imobile din judeţele Ilfov şi Ialomiţa, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Poliţiei Ilfov, Claudia Burada.

În urma percheziţiilor, 20 persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 31 de ani, au fost ridicate şi duse la audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Ilfov.

Anchetatorii au reţinut 15 din cele 20 de persoane audiate, fiind acuzate de furt calificat, a spus Claudia Burada.

Potrivit investigaţiilor făcute de poliţişti în acest caz, membrii grupării infracţionale au comis mai multe furturi din autoturisme, prin metoda „înţepării anvelopei”, în special pe Drumul Naţional Centura Bucureştiului, pe autostrada A1, dar şi pe alte drumuri naţionale, în zona trecerilor de pietoni şi a sensurilor giratorii.

„Astfel, suspecţii profitau de încetinirea autoturismelor atunci când trebuiau să cedeze trecerea sau pur şi simplu îi blocau în trafic prin interpunerea unui alt autoturism în faţa celui vizat, înţepau unul din cauciucuri, iar când şoferul oprea pentru remedierea avariei, aceştia sustrăgeau cu rapiditate genţi, borsete, lăsate de victime la vedere, pe banchete”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Ilfov, într-un comunicat de presă.

Membrii grupării vizau în special autoutilitare, ai căror şoferi mergeau spre zona complexelor comerciale din Ilfov şi care deţineau asupra lor sume de bani, cu care urmau să achiziţioneze marfă.

Totodată, membrii grupării sunt suspectaţi că din iulie până în decembrie au spart mai mute locuinţe şi anexe gospodăreşti din judeţele Ilfov, Călăraşi, Prahova, Giurgiu, Dâmboviţa şi Argeş, de unde au furat bani, bijuteri şi aparatură electronică în valoare de peste 300.000

„Aceştia pătrundeau în locuinţe prin forţarea geamului tip termopan, atunci când proprietarii nu erau acasă, sustrăgând, în special bani, bijuterii şi aparatură electronică”, potrivit Poliţiei Ilfov.

Cele 15 persoane reţinute vor fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.

La percheziţiile care au avut loc duminică dimineaţă au participat poliţiştii de investigaţii criminale ai IPJ Ilfov, sprijiniţi de luptători SIIAS şi jandarmi. Acţiunea a fost desfăşurată cu suportul tehnic al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din Poliţia Română şi al ofiţerilor DGIPI.

Cele mai citite

Cum să optimizezi spațiul de depozitare folosind cutii de carton?

Cutiile de carton reprezintă una dintre cele mai accesibile și versatile soluții de depozitare, fiind ideale pentru organizarea obiectelor în casă, garaj, birou sau...

Filmul „Enescu, jupuit de viu” va concura pentru marele premiu al Festivalului Internaţional de Film ARPA

Filmul „Enescu, jupuit de viu”, regizat de Toma Enache, a fost selectat oficial pentru a concura pentru marele premiu la Festivalul Internațional de Film...

Un nou studiu științific îngrijorător! Microplasticele, prezente la baza creierului uman

Un nou studiu științific a descoperit prezența microplasticelor în țesutul nazal la baza creierului uman, mai exact în bulbul olfactiv, zona responsabilă de detectarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă