23.2 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialBebe Carabină, pistolar de carieră. Cine este interlopul care a împuşcat un...

Bebe Carabină, pistolar de carieră. Cine este interlopul care a împuşcat un poliţist în Capitală

Celebrul Bebe Carabină, arestat recent după ce a atacat un poliţist, şi-a început cariera de „pistolar” pe când avea 17 ani.

Interlopul Alexandru Grigore, zis Bebe Carabină, a fost arestat preventiv pentru atac cu pistol cu bile împotriva poliţiştilor, luare de ostatici, viol, sechestrare de persoane, alte violenţe.

Bebe Carabină, poreclă primită încă din adolescenţă pentru „specializarea” sa în furtul de carabine,  era căutat încă de anul trecut, după ce o tânără l-a reclamat că a sechestrat-o şi a violat-o. Interlopul a fost depistat de o echipă de poliţişti, miercuri după-amiază, pe  o stradă din Bucureşti. El a refuzat să se legitimeze, a scos un pistol cu bile, a tras mai multe focuri şi a rănit un poliţist, apoi a  luat un ostatic căruia i-a pus pistolul la tâmplă. Poliţiştii l-au capturat abia după ce au fost siguri că Bebe Carabină şi-a epuizat „muniţia”. Arma folosită de interlop era furată.

Prins de sătenii din Ghimpaţi

Bebe Carabină şi-a început cariera de infractor la vârsta de 17 ani, în 1985, când ar fi  furat o carabină de la un vânător sportiv – nomenclaturist de la acea vreme -, spun surse judiciare. A ajuns la o şcoală de corecţie, unde a stat până la majorat, după care „s-a eliberat”. În 1988 a ajuns în închisoare, fiind condamnat pentru tâlhărie,  furt şi viol, dar a evadat la scurt timp. După şase luni a fost din nou capturat şi condamnat la alţi şase ani de închisoare. A fost eliberat în 1995, când s-a reapucat de furturi de arme – în special carabine, de unde şi porecla. „Banii pentru traiul de lux şi pentru mită îi scotea din jafuri armate.

A fost dat în urmărire generală, dar era greu de prins deoarece era avertizat de poliţiştii corupţi din sistem”, ne-a declarat un fost înalt ofiţer de poliţie, acum pensionar. Un astfel de incident s-a petrecut  în octombrie 1999, când Bebe Carabină le-a scăpat poliţiştilor din mână.  Şi atunci a tras înspre poliţişti cu pistol cu gloanţe, dar nu a rănit pe nimeni. În locuinţa sa clandestină s-au găsit mai multe arme, printre care şi o carabină,  muniţie, bani. Într-o noapte a lunii aprilie 2000, Bebe Carabină s-a dus la furat în Ghimpaţi – Giurgiu, unde o patrulă a sătenilor, înarmaţi cu furci şi topoare, l-a capturat. Atunci, el a încercat să-i mituiască pe localnici cu circa 80 de milioane de lei vechi, cu aurul pe care îl avea asupra lui (lanţ gros la gât, cu brăţara aferentă şi ghiulul), dar sătenii l-au predat Poliţiei. El a fost condamnat la 10 ani închisoare, dar a fost eliberat în 2007, cu trei ani mai devreme pe motiv de… „bunăpurtare”.

Acum, instanţa Judecătoriei Sectorului 3 a decis să-l aresteze preventiv deoarece Bebe Carabină reprezintă un real pericol public. 

Cele mai citite

Un agresor a înjunghiat și rănit un elev la o școală japoneză din Shenzhen, sudul Chinei

Un agresor a înjunghiat și rănit un elev la o școală japoneză din Shenzhen, sudul Chinei, miercuri, a declarat un oficial chinez, acesta fiind...

Termoenergetica începe pregătirile pentru sezonul de încălzire: Încărcarea instalațiilor și testele de presiune, în desfășurare

Compania Termoenergetica va începe miercuri, 18 septembrie, procedurile de încărcare cu apă a instalațiilor de alimentare cu energie termică și testele de presiune la...

Samsung plănuiește șase actualizări Android pentru dispozitivele din gama entry-level

Samsung planifică ofere până la șase actualizări de Android și suport de securitate pentru dispozitivele din gama entry-level, precum Galaxy A16 5G. Samsung plănuiește șase...
Ultima oră
Pe aceeași temă