14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialAvocată din Capitală, prinsă dând mită de 10.000 de euro

Avocată din Capitală, prinsă dând mită de 10.000 de euro

O avocată din cadrul Baroului Bucureşti a fost prinsă în flagrant delict, vineri, dând 10.000 de euro unui ofiţer de poliţie judiciară, în schimbul obţinerii unei decizii de netrimitere în judecată a unui client al acesteia cercetat pentru evaziune fiscală, informează Mediafax.

Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea procurorilor anticorupţie de arestare a avocatei Luminiţa Gheorghe.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Bucureşti o cercetează Luminiţa Gheorghe pentru dare de mită.

Potrivit DNA, vineri, Luminiţa Gheorghe, în calitate de avocată a unei persoane învinuite într-un dosar penal, a remis suma de 10.000 de euro unui denunţător, ofiţer de poliţie judiciară, conform unei înţelegeri anterioare, pentru ca acesta să adopte o soluţie favorabilă, în sensul netrimiterii în judecată a persoanei învinuite şi pentru a nu efectua cercetări faţă de alte trei persoane în dosarul penal având ca obiect infracţiuni de evaziune fiscală.

Luminiţa Gheorghe a fost surprinsă de procurorii anticorupţie imediat după ce a dat denunţătorului suma de 10.000 euro.

Vineri, avocata a fost reţinută de DNA, iar în aceeaşi zi Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpatei Gheorghe Luminiţa.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...
Ultima oră
Pe aceeași temă