17.1 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialATENŢIE! Ofertele de muncă în străinătate, paravan pentru traficul de persoane

ATENŢIE! Ofertele de muncă în străinătate, paravan pentru traficul de persoane

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism derulează 21 de percheziţii în mai multe oraşe pentru a destructura un grup specializat în traficul de persoane. Peste 120 de persoane au căzut victimele traficului de persoane derulate de  acest grup.

Grupul infracţional organizat, format din 15 persoane era specializat în comiterea infracţiunii de trafic de persoane în vederea exploatării pentru muncă în alte ţări din Uniunea Europeană. În vederea depistării învinuiţilor şi ridicării mijloacelor materiale de probă, sunt în curs de derulare un număr de 21 de percheziţii domiciliare simultane pe raza municipiilor Bucureşti, Iaşi, Ilfov, Braşov şi Sălaj.

Sub coordonarea liderilor grupului – învinuiţii NICULCEA STEJĂREL, de 53 de ani şi CAIA GHEORGHE, de 50 ani, au  înfiinţat mai multe societăţi comerciale care, în mod aparent legal, desfăşurau activităţi de recrutare şi plasare a forţei de muncă în Cehia, Spania, Italia, Germania şi Cipru,. De fapt, aceste companii prezentau oferte de muncă false, cu privire la condiţiile de muncă, salariul oferit de angajator, condiţiile de masă şi cazare.

Prin această modalitate, 120 de victime au fost recrutate, transportate în străinătate şi exploatate prin executarea unor munci cu încălcarea normelor în vigoare şi fără încheierea în mod legal a unor contracte de muncă.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală şi Serviciul Teritorial Iaşi urmează a fi conduse un număr de 22 de persoane, faţă de care s-a dispus anterior începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane.

La desfăşurarea acţiunii participă ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul D.C.C.O. Bucureşti şi B.C.C.O. Iaşi.

Cele mai citite

Ambasadorului SUA la Budapesta a criticat Ungaria pentru apropierea de Putin

Ambasadorului SUA, David Pressman, la Forumul Budapesta 2024, din data de 18 septembrie, a vorbit despre alegerile din SUA și legătura dintre pe care...

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...

Inteligența artificială de pe Apple va fi disponibilă în mai multe limbi

Apple a anunțat că va extinde numărul limbilor suportate de inteligență artificială, Apple Intelligence, începând cu anul viitor. Inteligența artificială de pe Apple va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă