2.3 C
București
joi, 26 decembrie 2024
AcasăSpecialANI cere PICCJ să cerceteze şase deputaţi care şi-au angajat rudele la...

ANI cere PICCJ să cerceteze şase deputaţi care şi-au angajat rudele la birourile parlamentare

ANI cere Parchetului instanţei supreme să cerceteze pentru conflict de interese şase deputaţi – doi de la UDMR, trei de la PSD şi unul din partea Minorităţilor Naţionale – care au favorizat angajarea la birourile parlamentare a rudelor lor, beneficiul obţinut de acestea fiind de 39.000 de euro, relatează Mediafax.

Inspectorii de integritate cer Parchetului instanţei supreme să-i cerceteze pentru conflict de interese pe Csilla-Maria Peto şi Arpad Pal – din partea UDMR, Ghervazen Longher – din partea Minorităţilor Naţionale, Marian Neacşu, Florin Costin Pâslaru şi Vasile Ghiorghe Gliga, din partea PSD, anunţă ANI, într-un comunicat remis marţi.

În urma evaluărilor demarate în noiembrie 2010, ANI a constatat că Csilla-Maria Peto a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiicei sale, Dalma Csilla Peto, din 1.02.2009 până în prezent, în cadrul Biroului Parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală nr. 5 Bihor. Beneficiul patrimonial obţinut Dalma Csilla Peto a fost de 34.333 lei (aproximativ 8.175 de euro).

Arpad Pal a propus angajarea şi a avizat încheierea contractelor individuale de muncă privind angajarea fiicei sale, Katalin Pal, din 2008 până în prezent în cadrul Biroului Parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală nr. 21 Harghita. Beneficiul patrimonial obţinut, începând cu anul 2008 – prezent, de către Katalin Pal a fost de 33.939 de lei (aproximativ 8.081 de euro).

Ghervazen Longher a propus angajarea şi a avizat încheierea contractelor individuale de muncă privind angajarea fratelui său, Iosif Longher, din 2005 până în prezent, în cadrul Biroului Parlamentar al acestuia. Beneficiul patrimonial obţinut, începând cu anul 2005 – prezent, de către Iosif Longher a fost de 31.402 de lei (aproximativ 7.477 de euro).

Marian Neacşu a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiicei sale, Cristina Monica Neacşu, din 1 iulie 2009 până în prezent, în cadrul Biroului Parlamentar – Circumscripţia electorală nr. 23 Ialomiţa. Beneficiul patrimonial obţinut de către Cristina Monica Neacşu a fost de 16.642 de lei (aproximativ 3.962 de euro).

Florin-Costin Pâslaru a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Florin Alexandru Ioan Pâslaru, începând cu anul 2009 – prezent, în cadrul Biroului Parlamentar – Circumscripţia electorală nr. 18 Galaţi. Beneficiul patrimonial obţinut de către Florin Alexandru Ioan Pâslaru a fost de 21.662 de lei (aproximativ 5.158 de euro).

Vasile Ghiorghe Gliga a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea soţiei sale Elena Gliga în perioada 05.01.2009 – 28.03.2011, în cadrul Biroului Parlamentar – Circumscripţia electorală nr. 2 Mureş. Beneficiul patrimonial obţinut de către Elena Gliga a fost de 27.095 de lei (aproximativ 6.451 de euro).

Beneficiul patrimonial total, obţinut de rudele celor şase deputaţi în urma angajării prin nerespectarea regimului juridic al conflictul de interese, este de 165.073 de lei (aproximativ 39.303 de euro).

Inspectorii de integritate au dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu privire la posibila săvârşire de către cei şase deputaşi a infracţiunii de conflict de interese şi au făcut demersuri pentru anularea contractelor încheiate cu încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.

Cele mai citite

București-Ilfov, regiunea cu cel mai scăzut risc de sărăcie din Uniunea Europeană

Cele mai mari riscuri de sărăcie au fost înregistrate în regiunea ultraperiferică franceză Guyane, Calabria și Sicilia Regiunea București-Ilfov este lider european în ceea ce...

YouTube, blocat de facto în Rusia: Traficul platformei s-a prăbușit cu 80%

Experții în securitate cibernetică consideră că această strategie reprezintă o formă treptată de cenzură Autoritățile ruse au început o blocare de facto a platformei YouTube,...

Schengen 2025: România desființează peste 30 de puncte de frontieră, de la 1 ianuarie 2025

România se confruntă cu o migrație ilegală, având în vedere poziția sa geografică, la confluența dintre Orient și Occident Începând cu prima zi a anului...
Ultima oră
Pe aceeași temă