16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialAmenzi de zeci de mii de lei pentru 14 magazine de etnobotanice

Amenzi de zeci de mii de lei pentru 14 magazine de etnobotanice

Un număr de 90 de poliţişti au verificat 14 magazine de etnobotanice şi au aplicat amenzi în cuantum de 65.000 de lei, însă doar trei dintre aceste magazine au fost închise în urma controalelor, informează Mediafax.

Aproape jumătate de kilogram de etnobotanice şi 1.444 de plicuri conţinând astfel de substanţe au fost confiscate de Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul Antidrog, în perioada 22 – 25 septembrie, în urma acţiunii fiind cercetate penal 12 persoane.

„Poliţiştii au vizat, în special, magazinele şi zonele adiacente acestora în care vânzarea şi consumul de produse tip «spice» (etnobotanice) se manifestă vizibil, tulbură liniştea şi ordinea publică şi creează stări de disconfort social”, se arată în comunicatul Poliţiei Române .

„Pentru neregulile depistate au fost întocmite 12 dosare penale în care sunt cercetate 13 persoane”, se mai arată în comunicatul Poliţiei Române.

Acţiunea a fost realizată de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul Antidrog, cu spriinul poliţiştilor Serviciului de Investigare a Fraudelor, Serviciului Poliţiei de Intervenţie Rapidă şi cu poliţişti din cadrul Secţiilor 8 şi 19 Poliţie din cadrul DGPMB, specialişti din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, Gărzii Financiare, Oficiului pentru Protecţia Consumatorului, Inspectoratului Teritorial de Muncă şi ai Direcţiei Agricole.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă