Expertiza tehnică auto în cazul accidentului provocat de realizatorul TV Şerban Huidu ar putea dura până la trei luni, dat fiind faptul că accidentul de la Timişul de Sus, în care au murit trei persoane, este un caz deosebit de complex, relatează Mediafax.
Potrivit avocatului lui Huidu, Ion Mânjină, o expertiză tehnică auto poate dura între o lună şi trei luni, în funcţie de complexitatea cazului.
Mânjină a spus că Huidu este în continuare foarte afectat de cele întâmplate.
„Este foarte afectat şi este o perioadă foarte grea pentru el. E o chestiune de timp şi nu se ştie când îşi va reveni şi dacă îşi va reveni vreodată”, a spus Mânjină.
Odată stabilite obiectivele, acestea trebuie comunicate oficial tuturor părţilor implicate în accident şi abia apoi se va trece la efectuarea propriu-zisă a expertizei tehnice.
„Pentru a se efectua expertiza, mai întâi trebuie aduse la cunoştinţa părţilor obiectivele pentru efectuarea expertizei tehnice şi apoi va începe acest demers. Obiectivele sunt aflarea dinamicii accidentului, respectiv stabilirea vitezei de rulare a celor două autoturisme, factorii care au dus la producerea accidentului”, a spus Carmina Reit, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov.
Din probatoriul administrat pînă la acest moment al urmăririi penale reiese că în urma neadaptării vitezei la condiţiile de drum (carosabil ud) realizatorul TV a pătruns cu maşina pe contrasens şi a lovit autoturismul Dacia în care se aflau cele trei persoane.
În cursul acestei săptămâni, nu au mai fost făcute audieri în acest caz şi nu au fost încă stabilite noi audieri, potrivit procurorului Carmina Reit.
Huidu trebuie să mai ofere anchetatorilor mai multe documente medicale care să ateste faptul că era apt pentru a conduce autovehicule, iar în prezent aşteaptă documente medicale de la clinica din Viena unde a fost spitalizat în urma accidentului de schi.
Magda Drăghici, Ioan Garbis şi Ştefan Lungu Balogh au murit, duminică, după ce autoturismul Dacia în care se aflau a fost izbit de maşina de teren la volanul căreia se afla Şerban Huidu.
Realizatorul TV Şerban Huidu circula dinspre Capitală spre Braşov, iar la ieşirea din localitatea Timişul de Sus, într-o zonă în care sunt curbe, viteza legală fiind de 30 de kilometri la oră, a intrat cu maşina pe contrasens şi a lovit un autoturism Dacia în care se aflau Magda Drăghici, Ioan Garbis şi Ştefan Lungu Balogh, toţi trei pierzându-şi viaţa în accident. Huidu se afla în maşină împreună cu soţia sa, cu cei doi copii în vârstă de doi şi patru ani şi cu bona acestora.
Parchetul Judecătoriei Braşov a început urmărirea penală faţă de realizatorul TV, pentru ucidere din culpă, acesta riscând până la opt ani de închisoare.
În dosar au fost formulate concluziile medico-legale privitoare la decesul celor trei victime, stabilindu-se că moartea a fost violentă, fiind cauzată de hemoragii interne şi externe, consecutive, în principal din cauza rupturilor de organe interne.
Într-un comunicat de presă transmis vineri, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie precizează, referitor la accidentul provocat de Şerban Huidu, că din probatoriul administrat până la acest moment al urmăririi penale reiese că în urma neadaptării vitezei la condiţiile de drum (carosabil ud) realizatorul TV a pătruns cu maşina pe contrasens şi a lovit autoturismul Dacia în care se aflau cele trei persoane.
Conform sursei citate, urmează „să fie stabilite obiectivele pentru efectuarea expertizei tehnice auto” şi, având în vedere că aceasta presupune citarea tuturor părţilor (inclusiv a aparţinătorilor victimelor), „în cursul săptămânii viitoare va fi posibilă stabilirea obiectivelor în acest sens”.