7.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăSpecialFOTO+VIDEO. Trump, renegat de sute de tineri violenți. Protestatarii s-au ciocnit...

FOTO+VIDEO. Trump, renegat de sute de tineri violenți. Protestatarii s-au ciocnit cu forțele de ordine în apropiere de Casa Albă. Un reporter al Russia Today a fost arestat de poliție

Sute de protestatari anti-Trump s-au ciocnit cu forțele de ordine în Washington, nu departe de Casa Albă. Aproape toți erau îmbrăcați în negru și aveau fețele acoperite cu cagule sau fulare, și au devastat magazinele sau localurile din zonă, informează Reuters.

UPDATE: Un reporter de la Russia Today ce transmite live din mijlocul protestului a fost arestat de poliție. Potrivit site-ului Russia Today, reporterul de teren Alexander Rubinstein a fost arestat împreună cu un alt grup de tineri ce se manifestau violent în Washington.

Rubinstein a declarat că polițiștii l-au reținut chiar dacă le-a arătat legitimația de presă pe care o avea asupra sa.

“Am fost lovit în față cu o granadă flashbang. Câteva secunde nu am mai auzit și nu am mai văzut nimic. Până să-mi revin, polițiștii m-au încercuit și mi-au spus că toată lumea va trebui arestată”, a declarat jurnalistul pentru publicația la care lucrează.


Înarmați cu bare de metal, tinerii au spart vitrinele magazinelor din apropierea Casei Albe. Toți au protestat împotriva numirii lui Donald Trump la președinția Statelor Unite ale Americii.

Ca răspuns, poliția a utilizat gaze lacrimogene și tunuri cu apă.

Forţele de ordine au intervenit în forţă ca să-i împiedice să ajungă în zona în care au loc evenimentele prilejuite de preluarea mandatului de preşedinte de către Donald Trump.

Cu câteva ore mai devreme, polițiștii s-au confruntat cu zeci de activiști liberali care încercau să blocheze accesul spre ceremonia de investire.

Protestatarii anti-Trump sunt conduşi de mişcarea „Disrupt J20” şi au vizat mai multe porţi de acces spre ceremonie, legându-se cu lanţuri de gardurile utilizate pentru a gestiona mulţimea de susţinători aşteptată la ceremonie.

Mulţimea, care a fluturat bannere şi pancarte pe care scria “Rasiştilor să le fie frică din nou”, a fost dispersată după ce poliţia a intervenit în forţă.

 

Cele mai citite

Revolut este prima bancă din România care lansează eSIM

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global și mai mult de 3,5 milioane în România, devine prima bancă...

Antrenament pentru Jocurile Olimpice. David Popovici, victorii în Belgia

Înotătorul român David Popovici își continuă pregătirea pentru Jocurile Olimpice de la Paris, iar în weekend a obținut două victorii de moral la concursul...

Sfinţirea capelei le oferă ocazia parlamentarilor de a reflecta la menirea lor, spune Ciucă

În Palatul Parlamentului a fost amenajată o capelă ortodoxă. Aceasta a fost inaugurată luni, 25 martie, iar Nicolae Ciucă susține că Patriarhia Română şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă