Primăria orașului natal al lui Prince, Minneapolis, i-a adus un omagiu inedit artistului care a decedat joia trecută. Astfel, clopotele instituției au interpretat, duminică, cele mai renumite piese ale cântărețului, potrivit AFP, citat de Agerpres.
Tony Hill, preşedinte ale asociaţiei care a organizează benevol circa 60 de concerte cu clopotele, a cântat „Kiss” şi „1999″, mare hit la trecerea în anul 2000, sau „Nothing compares 2 U” pe o claviatură cu două octave, conectată la clopotele primăriei, o clădire veche de un secol.
Un mare număr de fani s-au recules în ploaie, ascultând concertul de o jumătate de oră din oraşul aflat în preajma Marilor Lacuri.
Citește și: FOTO. Cinci povești bizare despre cântărețul Prince
Hill a spus că i-a fost dificil să aleagă din repertoriul cântăreţului piese care să poată fi interpretate pe claviatura clopotelor. „Sunt aproape sigur că aceste piese nu au fost cântate niciodată de clopotele noastre”, a spus el, regretând că face acest lucru cu o ocazie extrem de tristă.
Cântăreţul american Prince, decedat joi la 57 de ani în apropiere de Minneapolis, a fost găsit în stare de inconştienţă într-un lift al studiourilor de înregistrare situate în reşedinţa sa, informează AFP.
Prince s-a făcut remarcat în Minneapolis (statul Minnesota), la sfârşitul anilor 1970, abordând un stil original care combină influenţele funk, rock şi pop. Albumul său din 1980, „Dirty Mind”, i-a adus aprecierea din partea publicului, iar albumul „1999″, lansat doi ani mai târziu, a avut un succes răsunător.
Albumul „Purple Rain” şi filmul cu acelaşi titlu, lansate în 1984, i-au adus celebritatea pe plan mondial. Acest disc s-a menţinut 24 de săptămâni în fruntea topurilor americane şi conţine, în afara piesei care îi dă titlul, alte două mari hituri – „Let’s Go Crazy” şi „When Doves Cry”.
„Purple Rain” a fost recompensat cu două premii Grammy, iar filmul omonim, regizat de Albert Magnoli, a primit Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră originală.
Citește și: BBC: De ce mor tot mai multe celebrități
În anii 1990, Prince a avut o serie de dispute cu casa de discuri care îi producea albumele şi, pentru o vreme, a ales să fie recunoscut printr-un simbol. Ulterior, Prince şi-a reluat numele şi a revenit în fruntea topurilor muzicale cu albume precum „Musicology” (2004), „3121″ (2006) şi „LOtUSFLOW3R” (2009).