16.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialUNGARIA: Conducerea Administraţiei fiscale, interdicţie de intrare pe teritoriul Statelor Unite

UNGARIA: Conducerea Administraţiei fiscale, interdicţie de intrare pe teritoriul Statelor Unite

Membri din conducerea Administraţiei fiscale de la Budapesta sunt pe lista persoanelor care au interdicţii de intrare în Statele Unite, relatează MTI, preluată de Mediafax.

Directorul Ildiko Vida a declarat, potrivit ziarului Magyar Nemzet, că este pe lista cu interdicţii de călătorie întocmită de Statele Unite, avertizând că va iniţia acţiuni judiciare pentru calomnie. "Introducerea mea pe această listă este un atac josnic şi fără precedent", susţinând că nu este implicată în niciun act de corupţie.

"Mai mulţi colegi din cadrul Administraţiei fiscale (NAV) sunt vizaţi de măsuri similare", a precizat Ildiko Vida.

Jozsef Tobias, liderul Partidului Socialist (de opoziţie), i-a cerut premierului Viktor Orban să îi înlocuiască imediat pe oficialii de la Administraţia fiscală (NAV) vizaţi de sancţiunile Statelor Unite.

Tensiunile bilaterale au izbucnit în contextul în care autorităţile ungare anchetează presupuse fraude fiscale comise de companii şi organizaţii americane. Potrivit publicaţiei Napi Gazdasag, în replică, Statele Unite au interzis, invocând suspiciuni de corupţie, accesul pe teritoriul american unor şefi ai agenţiilor de verificare din Ungaria, Guvernul de la Budapesta denunţând presiuni. Partidul Fidesz, aflat la putere în Ungaria, a anunţat că tentativele de exercitare de presiuni asupra autorităţilor ungare sunt inadmisibile.

La începutul lunii octombrie, Budapesta a reacţionat la critici formulate de Victoria Nuland, subsecretarul de Stat american pentru Afaceri Europene şi Euroasiatice, dând asigurări că Budapesta respectă libertăţile şi restul valorilor democratice. Ungaria a făcut eforturi intense pentru libertate şi pentru înlocuirea dictaturii cu democraţia, a afirmat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, reacţionând la declaraţiile Victoriei Nuland. Subsecretarul de Stat american pentru Afaceri Europene şi Euroasiatice, Victoria Nuland, a criticat liderii central-europeni care profită de apartenenţa la UE şi NATO dar ignoră valorile democratice, denunţând şi protejarea oficialilor corupţi de urmărirea judiciară, fără a nominaliza vreo ţară.

Cele mai citite

Studiu. Decesele cauzate de cancer au scăzut în SUA

Progresele științifice au ajutat la prevenirea a 4,1 milioane de decese cauzate de cancer în cei 30 de ani dintre 1991 și 2021, potrivit...

Surpriza din tribune la Monaco – Barcelona. Michael Jordan, prezent la meci

Michael Jordan, legenda baschetului și considerat cel mai bun jucător din toate timpurile, a fost prezent pe Stade Louis II la meciul dintre AS...

Cum să-ți îngrijești corect ochelarii de soare

Ochelarii de soare sunt mai mult decât un moft, un accesoriu pe care îl adaugi ținutei vestimentare. Din contră, putem să-i considerăm o necesitate...
Ultima oră
Pe aceeași temă