8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialUn cetățean român urmărit pentru un jaf și o crimă comise în...

Un cetățean român urmărit pentru un jaf și o crimă comise în Germania a fost capturat în Ungaria

Poliția ungară a anunțat, miercuri, că a arestat un cetățean român care era căutat pentru crimă de autoritățile germane printr-un mandat de arestare european, transmite agenția MTI citată de TVR.

Poliția germană a solicitat în decembrie 2016 ajutorul poliției ungare pentru depistarea locului unde se ascunde un suspect de crimă.

Conform acuzațiilor, bărbatul în vârstă de 24 de ani făcea parte dintr-o bandă care a intrat cu forța în casa unei femei de 86 de ani, atacând-o și obligând-o să le dea bunurile de valoare. Atacatorii au lăsat-o pe femeie într-o stare gravă, bătrâna murind ulterior din cauza rănilor.

Ceilalți membri ai bandei au fost arestați de poliția germană, însă suspectul român scăpase. În timpul anchetei, s-a stabilit că el a călătorit între Germania și România, prin Austria și Ungaria.

Poliția l-a prins pe bărbat în satul Alsonemedi, județul Pest, și va fi ținut în detenție până când va fi luată decizia de a-l preda autorităților germane.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă