22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialAnunțul șoc al lui Erdogan: Turcia l-a arestat în 2015 pe unul...

Anunțul șoc al lui Erdogan: Turcia l-a arestat în 2015 pe unul din teroriştii de la Bruxelles, dar Belgia l-a pus în libertate

Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, a declarat, miercuri, că autorităţile turce l-au arestat şi apoi expulzat în 2015 pe unul dintre autorii atacurilor teroriste din Bruxelles şi au informat autorităţile belgiene în acest sens, însă acestea l-au pus în libertate, transmite news.ro.

“Iată ca unul dintre atacatorii de ieri (luni – n.r.) de la Bruxelles este un terorist pe care noi l-am arestat in luna iunie şi l-am expulzat din ţară.  Această expulzare a fost adusă la cunoştinţa autorităţilor belgiene printr-o notă la 15 iulie 2015, numai că autorităţile belgiene l-au pus în libertate”, a susţinut Erdogan, într-o conferinţă comună, susţinută alături de preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele turc a afirmat că răspunsul autorităţilor belgiene a fost că nu pot “găsi nicio legătură” între acesta şi activităţi teroriste. Erdogan spune că informări similare au fost făcute şi către Olanda.

“Doresc să subliez acest lucru ca să ştiţi de sensibilitatea Turciei în această chestiune”, a explicat preşedintele turc.

Liderul de la Ankara a spus că ţările lumii trebuie să îşi unească eforturile pentru stoparea terorismului.

“Terorismul este acelaşi peste tot, iar ţinta acestor terorişti sunt civilii, oamenii nevinovaţi. Cel care moare este om. Dacă privim relaţia dintre cauză şi rezultat, vedem că nu există nimic la mijloc. Există doar pierderi enorme. Pierdem oamenii, liniştea, pacea, ne pierdem încrederea”, a spus acesta.

La rândul său, Klaus Iohannis a vorbit despre necesitatea unui răspuns comun la flagelul terorismului şi a adresat din nou condoleanţe Turciei pentru victimele atentatelor din ultimele săptămâni.

 

Cele mai citite

”Dosarul Mineriada”: Klaus Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre și a lui Voiculescu Gelu-Voican

Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de fost viceprim-ministru al Guvernului României pot fi...

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la Stuttgart

Sorana Cîrstea părăsește turneul WTA 500 de la Stuttgart din prima rundă, după ce a fost învinsă, astăzi, în două seturi, de chinezoaica Qinwen...

Tapetul din living: Sfaturi utile pentru alegere și îngrijire

Livingul este spațiul în care petrecem o bună parte din timpul liber de acasă, fie că o facem pentru a ne relaxa sau pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă