Tsipras: Grecia nu poate păstra refugiații pentru că ei nu vor găsi locuri de muncă în această țară

de Mihai Diac , 04 martie 2016 - stire actualizata la ora 19:48, 04 martie 2016
Tsipras (Foto: Arhivă)

Grecia refuză 'să închidă' pe teritoriul ei refugiaţii care 'doresc să-şi continue drumul' către nord-vestul Europei, iar chiar dacă aceşti migranţi ar rămâne în Grecia ei ar avea şanse mici să-şi găsească un loc de muncă în această ţară, a afirmat premierul grec Alexis Tsipras, infornează Agerpres.

Tsipras a făcut această precizare într-un interviu care va apărea sâmbătă în cotidianul german Bild şi din care AFP a publicat câteva extrase. 

'Nu putem închide oamenii, contravine tratatelor internaţionale. Putem doar să ajutăm la salvarea lor pe mare, să ne ocupăm de ei şi să-i înregistrăm', a spus Tsipras cerând din nou o 'împărţire justă' a migranţilor între statele Uniunii Europene. 

'Trebuie să înţelegem mentalitatea refugiaţilor. Au fost bombardaţi acasă, şi-au riscat viaţa pentru a ajunge în Grecia, poarta Europei. Dar pentru ei Mecca este undeva mai la nord!', a adăugat premierul grec, făcând aluzie la dorinţa migranţilor de a se stabili în statele dezvoltate ale UE. 

Prin urmare, 'pe termen lung nu putem fi o tabără pentru aceste fiinţe umane care nu vor să rămână aici', mai ales pentru că este 'foarte greu să găseşti de lucru' în Grecia, a explicat Alexis Tsipras. 

La fel cum a procedat de mai multe ori în ultimele săptămâni, premierul grec a criticat din nou restricţiile privind deplasarea migranţilor instituite de statele situate pe ruta balcanică, acuzându-le că 'distrug Europa' şi că 'nesocotesc regulile' convenite la summiturile europene, cu o zi în urmă cerând şi 'sancţiuni' împotriva acestor ţări. 

În schimb, premierul grec a lăudat ţările care dau dovadă de 'solidaritate'. Acestea din urmă 'sunt chiar ţări cu care am avut mari probleme în timpul crizei financiare', a mai spus şeful executivului de la Atena, făcând aluzie mai ales la Germania şi la recentele pledoarii ale cancelarului Angela Merkel pentru susţinerea Greciei. 

Anul trecut circa un milion de migranţi au ajuns în Grecia, venind mai ales din Orientul Mijlociu, iar în primele două luni ale acestui an numărul lor a depăşit 100.000. Ei pornesc de pe coasta turcă a Mării Egee folosind de regulă bărci pneumatice şi debarcă în insulele greceşti. De acolo sunt transportaţi organizat de autorităţile greceşti cu feriboturile până în portul Pireu, de unde pleacă mai departe spre vestul Europei pe ruta balcanică, traversând Macedonia, Serbia, Croaţia, Slovenia şi Austria. 

Citește si: Peste 50 de migranți din Iran și Irak sunt cazați în Satul de Vacanţă din Mamaia

Comentarii

 • Grecia AFARĂ DIN U.E. !

  04 martie 2016 21:41

  Grecia AFARĂ DIN U.E. !

  raspunde comentariului
 • grecii corupti pina in maduva oaselor lor ! incapabili sa fie o tara europeana . DATI AFARA GRECIA DIN EUROPA ! !

  04 martie 2016 20:57

  Sa isi protejeze granetele Grecia corupta si marxista sa tina mohamedanii la ei daca nu sunt in stare sa protejeze propriile granite . RUSINE GRECILOR DE CALICI CORUPTI CARE NU SUNT IN STARE SA PROTEJEZE GRANITILE LOR DE MOHAMEDANI -- NICI UN FEL DE AJUTOR PENTRU HARABI SI NICI PENTRU GRECIA CORUPTA . DATI AFARA GRECIA DIN EUROPA ! ! !

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design