23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialTrump l-a asigurat pe premierul japonez că este pregătit să folosească arme...

Trump l-a asigurat pe premierul japonez că este pregătit să folosească arme nucleare împotriva regimului de la Phenian

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, l-a asigurat pe premierul japonez Shinzo Abe în legătură cu disponibilitatea SUA de a recurge la utilizarea armelor nucleare împotriva Coreei de Nord, dacă va fi necesar, potrivit unui comunicat al Casei Albe, relatează site-ul agenţiei Tass, citează Mediafax.

Casa Albă a precizat că Trump şi Abe au avut o conversaţie telefonică, pe durata căreia cei doi lideri au condamnat "acţiunile destabilizatoare şi provocatoare ale Phenianului".

Preşedintele american l-a asigurat pe premierul japonez că Statele Unite vor continua să protejeze aliaţii săi, "folosind întreaga gamă de capacităţi diplomatice, convenţionale şi nucleare avute la dispoziţie".

"Cei doi lideri au confirmat angajamentele de apărare reciprocă şi au promis să continue cooperarea strânsă", se mai arată în comunicatul Casei Albe.

Coreea de Nord a anunţat, duminică, faptul că a testat cu succes o bombă cu hidrogen şi că aceasta poate fi instalată pe o rachetă balistică intercontinentală, reprezentând cel mai mare test nuclear efectuat vreodată de către regimul Kim Jong-Un.

Statele Unite au anunţat că pregătesc noi sancţiuni împotriva regimului de la Phenian, iar Consiliul de Securitate al ONU se va întruni luni pentru a discuta situaţia din Peninsula Coreeană.

Shinzo Abe a declarat luni că Japonia va face tot ce-i va sta în putinţă, în cooperare cu SUA, pentru a se apăra de rachetele lansate de Coreea de Nord şi îşi va creşte capabilităţile militare, informează site-ul agenţiei Reuters.

Abe a făcut aceste declaraţii la începutul unei întâlniri a unei coaliţii de legislatori, la o zi după ce Coreea de Nord a lansat cel de-al şaselea şi cel mai puternic test nuclear.

Acesta este cel mai puternic test nuclear efectuat de Coreea de Nord. Phenianul nu a ţinut cont de sancţiunile ONU şi de presiunea internaţională şi a continuat să-şi dezvolte programul nuclear şi balistic, fiind în posesia unor rachete despre care se presupune că au potenţialul de a atinge teritoriul Statelor Unite.

Cele mai citite

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă