10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialTrump dezminte zvonurile privind plecarea lui Tillerson, dar recunoaște existența unor dezacorduri...

Trump dezminte zvonurile privind plecarea lui Tillerson, dar recunoaște existența unor dezacorduri cu acesta

Preşedintele american Donald Trump a încercat să pună capăt zvonurilor persistente privind o plecare iminentă de la conducerea Departamentului de Stat a lui Rex Tillerson, acordându-i un sprijin minimal după ce a alimentat el însuşi îndoielile privind soarta şefului diplomaţiei, transmite AFP.
'Media speculează că l-am dat afară pe Rex Tillerson sau că o să plece în curând — FAKE NEWS!', a scris Trump vineri pe Twitter.
'Nu pleacă', a adăugat preşedintele, care a postat pe Instagram o fotografie de la depunerea jurământului de către Tillerson, la începutul lunii februarie.
'În ciuda dezacordurilor pe anumite subiecte (eu sunt cel care are ultimul cuvânt), lucrăm bine împreună şi America este din nou respectată', a mai scris Trump pe Twitter.
New York Times şi alte media importante din SUA au relatat joi că la Casa Albă se lucrează la o remaniere prin care Rex Tillerson, aflat în relaţii 'tensionate' cu Trump, va fi înlocuit cu actualul director al CIA, Mike Pompeo, 'în săptămânile următoare'.
Vineri, chiar Tillerson a negat informaţiile, numindu-le 'rizibile'.
Cei doi au luat masa împreună la Casa Albă vineri, împreună cu şeful Pentagonului, Jim Mattis.
Donald Trump şi Casa Albă lăsaseră anterior să planeze dubiile asupra intenţiilor lor, fără a dezminţi ferm informaţiile din presă. 'Nu există anunţuri în acest stadiu', a comentat Casa Albă joi, în timp ce Departamentul de Stat a subliniat că Tillerson 'îşi iubeşte munca', dar rămâne 'la dispoziţia preşedintelui'.
Rex Tillerson se va deplasa săptămâna viitoare într-o vizită oficială în Europa, în cursul căreia se va afla la Bruxelles, Viena şi în Franţa.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă