16.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialŢările UE caută un plan alternativ la propunerea CE privind imigranţii

Ţările UE caută un plan alternativ la propunerea CE privind imigranţii

Statele membre ale Uniunii Europene elaborează un plan secundar pe tema imigraţiei, pe fondul disensiunilor puternice referitoare la propunerea Comisiei Europene de a distrubui 40.000 de refugiaţi din Italia şi Grecia, informează Mediafax.

Opoziţia exprimată de câteva ţări faţă de planul Comisiei Europene pentru combaterea imigraţiei poate bloca adoptarea iniţiativei.

„Toate ţările UE sunt de acord că trebuie făcut ceva pentru solicitanţii de azil, dar caracterul obligatoriu al măsurilor propuse de Comisia Europeană generează nemulţumire”, au explicat surse europene.

Citeşte şi: Mii de imigranți ilegali au fost salvați, în 48 de ore, din Mediterana

„Planul B nu va fi nici obligatoriu, nici pe bază de voluntariat. Se caută o cale de mijloc şi există scenarii posibile. Discuţiile sunt informale şi nu este nimeni care să conducă acest proces. Există un schimb de idei, pentru a vedea reacţii, nu sunt elaborate documente”, au explicat sursele citate.

Comisia Europeană a abordat în luna mai un plan care prevede distribuirea a 40.000 de refugiaţi în statele Uniunii Europene.

Cele mai citite

Record istoric negativ anunțat de Elena Lasconi. România împrumută 1,2 lei pentru fiecare 3 lei încasaţi

Președinta USR, Elena Lasconi, a anunțat pe Facebook că România va atinge un nivel record de împrumuturi în 2024, cu o sumă planificată de...

Tu ești Mircea decrețelul? – Academia Catavencu

Recent, Geoană s-a trezit brusc din somnul rațiunii în care era președinte și a emanat primul gând care i-a venit în minte: „Noi...

Surpriza din tribune la Monaco – Barcelona. Michael Jordan, prezent la meci

Michael Jordan, legenda baschetului și considerat cel mai bun jucător din toate timpurile, a fost prezent pe Stade Louis II la meciul dintre AS...
Ultima oră
Pe aceeași temă