18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialSUA și Italia amenință Rusia cu noi sancțiuni, dacă intră în Ucraina

SUA și Italia amenință Rusia cu noi sancțiuni, dacă intră în Ucraina

Statele Unite și Italia avertizează Rusia că va primi noi sancțiuni economice, dacă intervine în Ucraina "sub paravanul asistenţei umanitare", informează Reuters, conform Mediafax.

"Orice acţiuni care nu primesc aprobarea oficială a Administraţiei de la Kiev ar încălca legislaţia internaţională şi vor atrage sancţiuni suplimentare", avertizează Casa Albă, după ce Barack Obama a discutat marţi cu premierul italian Matteo Renzi, pe această temă.

Rusia a anunţat marţi că a trimis "un convoi umanitar" format din 280 de camioane, care ar urma să ajungă în estul Ucrainei. Potrivit agenţiei Itar-Tass, convoiul va parcurge în câteva zile distanţa de aproximativ 1.000 de kilometri până în estul Ucrainei. Administraţia de la Kiev a avertizat că nu va permite intrarea convoiului rus pe teritoriul ucrainean.

Pe de altă parte, NATO a arătat că există o "probabilitate foarte ridicată" ca Rusia să intervină militar în estul Ucrainei sub pretextul unei "operaţiuni umanitare".

Cele mai citite

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă