33.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialStatele Unite condamnă bombardamentul armatei libiene asupra petrolierului Araevo

Statele Unite condamnă bombardamentul armatei libiene asupra petrolierului Araevo

Statele Unite au condamnat, marţi, bombardarea, duminică, de către aviaţia libiană a unui petrolier în largul portului Derna, controlat de islamiştii din gruparea teroristă Statul Islamic, în urma căruia au murit doi oameni, un grec şi un român. 

"Condamnăm ferm bombardamentul din 4 ianuarie asupra unui petrolier în apropiere de Derna. Actuala escaladare a violenţelor în Libia împotriva intereselor comerciale civile agravează un conflict care se desfăşoară pe fond politic", a anunţat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki, într-un comunicat, preluat de AFP, informează Mediafax.

Armatei libiană susţine că echipajul navei Araevo nu s-a supus ordinelor de a se opri pentru a fi controlată înainte de a intra în portul Derna, fief al islamiştilor.

Violenţa continuă să "ameninţe integritatea, unitatea, neutralitatea şi independenţa instituţiilor vitale în Libia, mai ales a companiei petroliere naţionale", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

"Statele Unite vor să continue lupta alături de comunitatea internaţională pentru a ajuta poporul libian să pună în aplicare un sistem de guvernare deschis tututor părţilor", a conchis ea.

Doi membri ai echipajului petrolierului Araevo, un grec şi un român, au fost ucişi în bombardament. Nava se afla sub pavilion liberian.

Cele mai citite

Comisia Europeană spune că România tot nu e pregătită să treacă la euro

România nu îndeplineşte condiţiile pentru adoptarea monedei euro, este concluzia Comisiei Europene (CE), în urma evaluării privind compatibilitatea juridică şi îndeplinirea criteriilor de convergenţă...

Șefii apărării din Rusia și din SUA au stabilit primele dialoguri

Șefii apărării din SUA și Rusia, Lloyd Austin și Andrei Belousov, au vorbit ieri la telefon, într-un dialog neobișnuit între cele două mari puteri...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...
Ultima oră
Pe aceeași temă