13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialSpitalele din Marea Britanie, vizate de un atac cibernetic. Serviciul Național de...

Spitalele din Marea Britanie, vizate de un atac cibernetic. Serviciul Național de Sănătate anunță că ia măsuri

Spitalele din Marea Britanie au fost vizate, vineri, de un atac cibernetic, în urma căruia au fost nevoite să anuleze programări și să redirecționeze urgențele. Astfel, Serviciul Național de Securitate (NHS) a anunțat că ia măsuri, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

„Știm că a avut loc un atac cibernetic și lucrăm la un răspuns", a declarat un purtător de cuvânt al NHS Digital, o divizie a Serviciului Național de Sănătate, care se ocupă de chestiuni legate de tehnologia informației. 

În cursul zilei de vineri, serviciul de sănătate din Merseyside, în nordul Angliei, a anunțat pe Twitter că a luat „toate măsurile de precauție posibile” pentru protejarea sistemelor și serviciilor locale de sănătate, ca urmare a unui posibil atac cibernetic la nivel național.

Rețeaua de spitale Barts Health din Londra, din care fac parte St. Bartholomew și The Royal London, a afirmat că a activat un plan de incidente majore și a anulat programările de rutină după un posibil atac cibernetic. „Ne confruntăm cu o perturbare majoră în rețeaua de calculatoare și există întârzieri în toate spitalele noastre. Ne-am activat planul de incidente majore pentru a putea garanta siguranța și bunăstarea pacienților noștri", a afirmat Barts Health într-un comunicat postat vineri pe site-ul său.

Și în România, Centrul Naţional Cyberint, structură aflată în coordonarea SRI, a anunțat contracararea unei tentative de atac cibernetic derulată, cel mai probabil, de entitatea asociată grupului de criminalitate cibernetică APT28 / Fancy Bear, la adresa unei instituţii guvernamentale din România.

Citește și:


Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă