Soldații care asigură securitatea Forumului de la DAVOS consumă droguri

de Mihai Diac , 23 ianuarie 2016 - stire actualizata la ora 09:44, 23 ianuarie 2016
Soldații care asigură securitatea Forumului de la DAVOS consumă droguri

Doisprezece soldaţi elveţieni care asigurau securitatea Forumului Economic Mondial de la Davos îşi omorau timpul şi plictiseala fumând marijuana şi prizând cocaină, informează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al armatei elveţiene, Stefan Hofer, citat vineri de agenţia de presă ATS, preluată de AFP, a declarat că 5 din cei 12 soldaţi recent angajați au consumat cele două droguri şi că asupra unuia dintre ei au fost găsite trei grame de cocaină. 

Controale, declanşate în urma unui denunţ, au fost efectuate marţi cu ajutorul unor câini într-un batalion de infanterie de munte provenind din regiunile sudice Ticino (Tessin) şi Graubünden (Grisons).
Purtătorul de cuvânt a declarat că cei 5 soldaţi care au consumat cocaină au fost trimişi acasă în aşteptarea unor măsuri disciplinare pentru 4 dintre ei, în timp ce al cincilea este urmărit penal pentru posesie de cocaină. 

Ceilalţi 7 au fost plasaţi în arest la Davos. 

Stefan Hofer a precizat că siguranţa Forumului Economic Mondial, asigurată de 4.500 de militari în total, nu a fost pusă în pericol de acest incident.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design