6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialSecretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: România, Letonia și Lituania se îndreaptă...

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: România, Letonia și Lituania se îndreaptă spre obiectivul NATO privind 2% din PIB pentru Apărare

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat că România, Letonia și Lituania se îndreaptă spre îndeplinirea obiectivului Alianței Nord-Atlantice privind alocarea a cel puțin 2% din PIB pentru apărare, citează Agerpres.

România, Letonia și Lituania se îndreaptă spre obiectivul Alianței Nord-Atlantice privind alocarea a cel puțin 2 % din PIB pentru apărare. Germania își sporește și ea cheltuielile, a afirmat Stoltenberg. În 2015 însă doar Marea Britanie, Polonia, Grecia și Estonia au îndeplinit obiectivul de 2%.

”Lucrurile sunt în continuare amestecate, unii dintre aliați sunt într-adevăr în dificultate”, a declarat Stoltenberg, când a fost întrebat despre constrângerile bugetare din Italia, care se străduiește să-și reducă deficitul bugetar ca urmare a crizei din zona euro.

Stoltenberg, care se va întâlni cu ministrul de externe rus Serghei Lavrov la sfârșitul acestei săptămâni la conferința pe probleme de securitate de la Munchen (Germania), a mai spus că se așteaptă ca problema cheltuielilor pentru apărare ale Europei să fie una dintre principalele teme la summitul NATO ce va avea loc în luna mai la Bruxelles și la care va participa și Donald Trump.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă