10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialSecretarul american al apărării spune că acordul privind programul nuclear iranian este...

Secretarul american al apărării spune că acordul privind programul nuclear iranian este în interesul SUA

Secretarul american al apărării James Mattis a afirmat marți că acordul privind programul nuclear iranian este în interesul SUA.  Mattis pare că-l contrazice din nou pe președintele Donald Trump, care consideră acordul internațional cu Teheranul ca fiind neconvenabil pentru țara sa.

Răspunzând unui senator care i-a cerut să răspundă prin ''da'' sau ''nu'' la întrebarea ''Credeți că este în interesul nostru național, la ora actuală, de a rămâne în acordul nuclear cu Iranul'', Mattis a răspuns: ''Da. Cred'', relatează AFP citată de Agerpres.

La o întrebare precedentă, Mattis a răspuns mai vag: ''Dacă putem să confirmăm că Iranul respectă acordul, dacă noi putem concluziona că este în interesul nostru, atunci va trebui, desigur, să-l păstrăm. Cred că, la ora actuală, în absența unui indiciu contrar, acesta este un lucru pe care președintele ar trebui să aibă în vedere să-l păstreze''.

AFP precizează că președintele american are posibilitatea de a-i spune Congresului, la fiecare 90 de zile, dacă Iranul respectă acordul și dacă ridicarea sancțiunilor este în interesul național al SUA. Până în prezent, el a aprobat acordul, dar a făcut cunoscut că data decisivă va fi pe 15 octombrie.

Iranul și celelalte puteri semnatare (China, Rusia, Franța, Marea Britanie și Germania) apără acordul istoric încheiat în 2015, pentru a garanta caracterul pașnic al programului nuclear iranian, în schimbul ridicării sancțiunilor.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă