15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialRusia anunță reducerea cheltuielilor pentru Apărare anul viitor. Putin: Planurile de reechipare...

Rusia anunță reducerea cheltuielilor pentru Apărare anul viitor. Putin: Planurile de reechipare a armatei și marinei nu vor fi afectate

Rusia va reduce bugetul alocat Apărării, în anul 2018, a anunțat președintele rus Vladimir Putin. Potrivit liderului de la Kremlin, decizia nu va afecta planurile de reînzestrare a forțelor armate și a marinei cu echipamente noi, scrie portalul newsru.com, citat de Agerpres.

„În sesiunea de toamnă va trebui să lucrăm la Legea bugetului. Ne așteaptă multă muncă și vom discuta în mai multe rânduri despre toate aceste" reduceri, a spus Vladimir Putin, în cadrul unei întrevederi cu Vladimir Vasiliev, președintele grupului parlamentar al Rusiei Unite din Duma de Stat, la reședința sa din afara Moscovei.

Stenograma discuției a fost publicată pe site-ul Kremlinului. În acest context, președintele rus a subliniat că „economii semnificative urmează să se facă în bugetul pe anul viitor", prin reducerea „unor articole din bugetul pentru apărare".



 

 

„Acest lucru nu va afecta însă planurile noastre de reechipare a armatei și marinei. Toate comenzile angajate de stat pentru înzestrarea armatei vor fi executate”, a mai spus Vladmir Putin, precizând că urmează să fie elaborat un nou plan de înzestrare a armatei.

Potrivit presei ruse, vor fi alocați mai mulți bani pentru dezvoltarea economică, sfera socială, sănătate, creșterea salariilor în special în sectorul public. Putin a dispus guvernului încă din luna mai indexarea salariilor pentru anumite categorii de bugetari.

Autoritățile ruse și-au planificat să reducă cheltuielile din domeniul apărării de la 4,7% din PIB în 2016 la 2,9% din PIB în 2019, potrivit News Rambler Service. În timpul conferinței de presă anuale, Putin a declarat că „vom intra în această nișă de 2,8% și ne vom menține la acest nivel în următorii ani".



 

 

Totodată, într-un documentar realizat de regizorul Oliver Stone, Putin a precizat că Rusia cheltuiește „prea mult" pentru Apărare și că aceste costuri vor fi reduse în următorii ani.

În 2016, ziarul economic Vedomosti a relatat despre o propunere a Ministerului de Finanțe de a reduce cheltuielile de apărare cu 6% în următorii trei ani.



 

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă