30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialPutin crează contigentul militar de reacţie rapidă

Putin crează contigentul militar de reacţie rapidă

Planul, prezentat în decretul prezidenţial ca fiind "experimental", prevede crearea unei forţe militare care pentru început va avea 5.000 de membri.

Contingentul de reacţie va fi format din militari care vor avea contracte pe trei ani pentru care vor fi remuneraţi.

Serviciul militar este obligatoriu în Rusia, dar au existat critici privind trimiterea recruţilor în teatre de operaţiuni, inclusiv în estul Ucrainei. Armata rusă are 750.000 de membri activi şi milioane de rezervişti.

Potrivit presei ruse, membrii acestui contingent vor avea salarii lunare cuprinse între 90 şi 130 de euro. Membrii contingentului de reacţie se vor antrena cu regularitate şi vor putea fi mobilizaţi rapid pentru operaţiuni militare.

Decizia lui Vladimir Putin pare a fi o măsură simetrică faţă de crearea forţei de reacţie rapidă a Alianţei Nord-Atlantice.

Tensiunile dintre NATO şi Rusia s-au amplificat în ultimul an şi jumătate din cauza conflictului ucrainean.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un ordin care prevede crearea unei noi forţe militare, formată din profesionişti, în scopul îmbunătăţirii capacităţilor de reacţie pe fondul tensiunilor cu Occidentul, informează cotidianul britanic The Telegraph.

 

Cele mai citite

Șefii apărării din Rusia și din SUA au stabilit primele dialoguri

Șefii apărării din SUA și Rusia, Lloyd Austin și Andrei Belousov, au vorbit ieri la telefon, într-un dialog neobișnuit între cele două mari puteri...

RAR aduce lămuriri despre sancționarea conducătorilor auto care folosesc cauciucuri „ all season”

RAR a clarificat că informațiile vehiculate în mass-media despre sancționarea conducătorilor auto care utilizează anvelope "all season" sunt nefondate și fără suport legal. „BREAKING NEWS...

Construcție filosofică

O condiție a vieții izbutite este cunoașterea realității în care se trăiește. Împărtășesc opinia că, printre formele spiritului, filosofiei îi revine să asigure reflecția...
Ultima oră
Pe aceeași temă