11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPreședintele Turciei, Recep Erdogan: Cunoaștem Olanda și pe olandezi de la masacrul...

Președintele Turciei, Recep Erdogan: Cunoaștem Olanda și pe olandezi de la masacrul din Srebrenica. Le cunoaștem caracterul pervers

Președintele Turciei, Recep Erdogan, a lansat un nou atac la adresa Olandei, declarând că se cunoaște '"personalitatea atât de perversă a olandezilor de la masacrarea a 8.000 de bosniaci în Srebrenica", citează Agerpres.

"Cunoaștem Olanda și pe olandezi de la masacrul din Srebrenica. Le cunoaștem caracterul, personalitatea lor atât de perversă de la masacrarea a 8.000 de bosniaci. O cunoaștem bine", a declarat Erdogan într-un discurs la Ankara, transmis în direct de postul NTV.

În replică, prim-ministrul olandez Mark Rutte a apreciat că declarațiile lui Recep Tayyip Erdogan referitoare la Srebrenica reprezintă "o falsificare dezgustătoare a istoriei".

Statul turc a suspendat, marți, relațiile diplomatice cu Olanda și nu îi va permite ambasadorului olandez să se întoarcă la Ankara, până când Olanda nu va îngădui Turciei să organizeze evenimente pentru a susţine referendumul din 16 aprilie, a declarat vicepremierul turc, Numan Kurtulmus. 

Disputele dintre Turcia și Olanda au izbucnit atunci când Guvernul olandez i-a interzis ministrului turc al Afacerilor Externe, Mevlut Cavusoglu, să aterizeze pentru a participa la o adunare la Rotterdam și a expulzat-o pe deținătoarea portofoliului familiei, Fatma Betul Sayan Kaya. Sâmbătă, ministrul turc al Familiei, Fatma Betul Sayan Kaya, a fost împiedicată să intre în Consulat şi a fost apoi escortat la graniţa cu Germania. Aceasta a venit sâmbătă noapte cu maşina la Rotterdam pentru a participa la un miting care avea drept scop promovarea referendumului din luna aprilie prin care se doreşte consolidarea puterilor executive ale preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan.

În urma acestor declarații, președintele Recep Erdogan a declarat că atitudinea guvernului de la Haga este o 'rămășiță' a nazismului, relatează AFP și Reuters, potrivit Agerpres.

"Sunt rămășițe ale nazismului. Sunt fasciști. Puteți să interziceți ministrului nostru de externe să zboare, însă începând de acum să vedem cum vor mai ateriza avioanele voastre în Turcia ", a declarat Erdogan în timpul unei adunări la Istanbul.

Uniunea Europeană și NATO au făcut un apel, luni, la o reducere a tensiunilor între Turcia și țări precum Olanda și Germania. 

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă