Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, cere negocierea statutului Transnistriei ca parte a statului moldovean

de Iulia Iancu , 17 iulie 2017 - stire actualizata la ora 08:55, 17 iulie 2017
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, cere negocierea statutului Transnistriei ca parte a statului moldovean

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a solicitat, duminică, negocierea statutului Transnistriei ca parte a Republicii Moldova, informează agenţia de ştiri TASS, potrivit Mediafax.

"Este important să ajungem la un acord cu privire la statutul Transnistriei, ca parte a Republicii Moldova. Este foarte important să înţelegem că negocierile cu Transnistria sunt posibile doar pe baza principiului neutralităţii obligatorii a Republicii Moldova", a declarat Dodon.

Potrivit preşedintelui moldovean, problema transnistreană este o "problemă pur politică". "Unele elite politice, din păcate, nu sunt dispuse să rezolve această problemă", a spus el.

În afară de aceasta, "rolul Rusiei este foarte important", la fel ca şi poziţia Belarusului, "Belarus a recunoscut întotdeauna integritatea teritorială a Republicii Moldova", a mai precizat Dodon.

Transnistria, o regiune în mare parte rusofonă, s-a desprins de Republica Moldova după prăbuşirea Uniunii Sovietice în 1991. Relaţiile sale cu guvernul de la Chişinău au cunoscut mai multe episoade tensionate. În 1992 şi 1993, tensiunile s-au materializat într-un conflict armat sângeros.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design