15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimul rezultat al vizitei președintelui Trump la Riad. SUA vor vinde Arabiei...

Primul rezultat al vizitei președintelui Trump la Riad. SUA vor vinde Arabiei Saudite arme de 110 miliarde de dolari

UPDATE 20,45: Un prim rezultat al vizitei lui Donald Trump la Riad este semnarea unui acord prin care SUA vor vinde Arabiei Saudite armament în valoare de 110 miliarde de dolari, informează presa americană.

În următorii zece ani, valoarea acordului ar putea urca până la 350 de miliarde de dolari. Una dintre companiile americane implicate în acest contract este Lockheed Martin.

Acordul a fost semnat de președintele Trump și de regele Salman al Arabiei Saudite.


Președintele american Donald Trump a sosit sâmbătă la Riad, capitala Arabiei Saudite, în prima etapă a turneului său inaugural în străinătate după preluarea mandatului la Casa Albă, transmit agențiile internaționale de presă.

Posturi de televiziune saudite și din lumea arabă au prezentat imagini ale avionului Air Force One aterizând cu puțin înaintea orei locale 09.50 (06.50 GMT) pe aeroportul Regele Khaled din capitala saudită, scrie Agerpres.

Potrivit Riadului, aliat major al Washingtonului în regiune, vizita va include încheierea unor acorduri politice și comerciale și va impulsiona lupta comună împotriva militanților islamiști. Donald Trump are programate întâlniri în cursul după-amiezii cu conducătorii regatului saudit, inclusiv cu regele Salman, iar duminică va rosti un discurs despre „speranțele” sale pentru o „viziune pașnică” a islamului, în fața a aproximativ 50 de lideri ai lumii arabo-musulmane.

După Arabia Saudită, președintele american se va deplasa succesiv în Israel, în teritoriile palestiniene, la Vatican, la Bruxelles – pentru un summit NATO – și în Sicilia, pentru o reuniune la vârf a G7.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă